Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KLJUČEVI RAVNATELJU Hitnoj pomoći devet novih vozila

KLJUČEVI RAVNATELJU Hitnoj pomoći devet novih vozila

Splitski Zavod za hitnu medicinu ima najmlađi vozni park

Zavod za hitnu medicinu bogatiji je za devet vozila vrijednih 4,1 milijun kuna koje je kupila Splitsko-dalmatinska županija. Ključeve novih vozila, četiri hitne medicine za Omiš, Trogir, Kaštel Stari i Imotski te pet sanitetskog prijevoza za Split i Vrgorac uručio je župan Blaženko Boban.

Boban se i ovom prigodom zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima.  Županiji je, kazao je, oduvijek važna obučenost, spremnost i tehnička opremljenost svih naših žurnih službi, prije svega našega Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Svima je, rekao je, jasno kako je životno važno održati stalnu ljudsku i tehničku pripravnost da se djeluje u okviru tzv. 'zlatnog sata'. Naglasio je i kako je vozni park  Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije najmlađi u Hrvatskoj.

- U ovakvim prigodama sam zato posebno radostan, poglavito sada, u novim uvjetima i okolnostima pandemije, u kojima su se brojni naši sugrađani mogli i osobno uvjeriti što nam znači brzina, obučenost i spremnost na potpuni angažman naših liječnika, medicinskih sestara i svih zdravstvenih djelatnika - ustvrdio je. 

Stoga je, podvukao je, čin simboličnog uručivanja ključeva ravnatelju dr. Leu Luetiću, prava prigoda za iskazati  osobnu, građansku zahvalnost i priznanje institucija svim našim zdravstvenim djelatnicima za njihovo nesebično sebedarje i potpunu predanost poslu kroz 2020. i sve prijašnje godine. 

Luetić je zahvalio županu i suradnicima na kontinuiranoj brizi za sigurnost i stvaranje boljih uvjeta za rad djelatnika hitne medicinske pomoći.

- Godišnje se obavi oko 65 tisuća sanitetskih prijevoza i oko 5 tisuća hitnih intervencija - rekao je. 

Najstarije vozilo je u sanitetskom prijevozu, staro je oko 8 godina, a na raspolaganju imaju 50 vozila hitne medicine i 60 sanitetskog, a 80 medicinskih timova pokriva županiju.

- Kao ravnatelj bio bih lud kada bih rekao da nam je dovoljno timova, zbog specifičnosti posla, uvijek se može više - duhovito je odgovorio na upit ima li dovoljno medicinskih timova.


Vaša reakcija na temu