Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Klub Zona: Kako građani mogu planirati gradski proračun

Klub Zona: Kako građani mogu planirati gradski proračun

Edukacija o participativnom budžetiranju

U četvrtak i petak, 12. i 13. prosinca, od 13 do 18 sati u Klubu Zona održat će se edukacija o participativnom budžetiranju, relativno novoj mogućnosti uključivanja građana u planiranje javnih proračuna. Sudjelovanje je besplatno, uz rezervaciju putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

- Participativno budžetiranje demokratski je alat kojim se odluke o raspodjeli dijela javnih sredstava donose u izravnoj suradnji s građanima, uz prethodnu raspravu i razradu ideja. Sudionici edukacije osvijestiti će svoju ulogu u procesu participativnog budžetiranje te znanja i iskustva potrebna za aktivno sudjelovanje, a upoznat će se i sa izazovima i zabludama te primjerima dobre prakse participativnog budžetiranja. Anja Marković, voditeljica edukacije, aktivno je uključena u realizaciju participativnog gradskog proračuna Grada Dubrovnika u koji su uključeni čak i učenici dubrovačkih škola - objašnjava Goran Biličić iz Info zone, napominju napominjući da aktivnost organiziraju kao suradnici Platforme Doma mladih, u sklopu projekta 'Gradimo Dom zajedno' koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Vaša reakcija na temu