Knin dobio vojarnu Krka: Rade novi ulaz u Nacionalni park, a nadaju se i da će Dinaru proglasiti parkom prirode

Knin dobio vojarnu Krka: Rade novi ulaz u Nacionalni park, a nadaju se i da će Dinaru proglasiti parkom prirode

Ukupan iznos sredstava koje je Vlada bespovratno dodijelila Kninu prelazi 180 milijuna kuna

Nakon sjednice Vlade u Kninu je potpisano 14 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava projektima koji su ocijenjeni kao važni za razvoj toga grada i Šibensko-kninske županije. 

Ukupan iznos prelazi 180 milijuna kuna, a novac je dodijeljen Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, za rekonstrukciju i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture 'Adriatic Business Centre ABC', projektu 'Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke', za energetsku obnovu škola, dječjih vrtića i stambenih zgrada u Šibeniku, Drnišu, Kistanjama i Kninu, a osigurana su sredstva za osnivanje zemljišne knjige u Kninu kao i za izmjene Prostornog plana toga grada.

Prije nego je Vlada objavila dnevni red zadnje sjednice prije ljetne stanke, kninski gradonačelnik Marko Jelić uputio je Vladi prijedlog dnevnog reda s 11 točaka u kojima je sažeo želje Knina. Nešto od toga je usvojeno, nešto ne, ali na kraju svega Jelić je zadovoljan. 

- Vlada je ispunila ono što je u skladu sa zakonskim mogućnostima mogla ispuniti. Ostala pitanja su stavljena na stol i ona su otvorena. Nadam se da ćemo u suradnji s ministarstvima nastaviti raditi na tome, a ako bude kočenja sigurno ću se potruditi da to promijenim, ali do sada je sve išlo u najboljem redu, onako kako je moglo ići - komentirao je Jelić.

Od svega što su dobili, ističe, najznačajnije im je darovanje vojarne Krka, uređenje zemljišno knjižnog stanja i rješenje pitanja vezanih uz dodjelu zemljišta na kojem je izgrađen Dječji vrtić Cvrčak. 

MORH je vojarnu Krka proglasio neperspektivnim objektom i ona trenutno propada zbog neodržavanja. Grad Knin zatražio je da im se vojarna daruje jer s Javnom ustanovom Nacionalni park Krka planiraju otvoriti ulaz u Nacionalni park neposredno nakon vojarne.

- Time će se stvoriti pretpostavke za razvoj turizma kao okosnica razvoja Knina i okolice - pojasnio je Jelić koji je Vladi u prijedlogu dnevnog reda naveo i kako bi proglašenje Dinare parkom prirode bio najbolji poklon za obilježavanje 22. obljetnice 'Oluje'.

Taj prijedlog nije uvršten u ovaj dnevni red, ali Jelić očekuje da bi se to moglo dogoditi u budućnosti.

- U ovom trenutku nije bilo realno očekivati da će uvrstiti i Park prirode Dinara, ali smo htjeli to pitanje sada potencirati, jer nema potrebe da gubimo vrijeme s tim. Idemo to što prije završiti - zaključio je Jelić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(24013, "");
Pregledaj komentare