Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Screenshot KNIN I TEPLJUH: 30 godina od prve razmjene zatočenih iz logora

KNIN I TEPLJUH: 30 godina od prve razmjene zatočenih iz logora

Sutra se Dan logoraša obilježava i u Nemetinu

Dan logoraša - Dan sjećanja na zatočenike neprijateljskih logora tijekom Domovinskog rata obilježava se u Kninu i Tepljuhu. 30 godina prošlo je od prve razmjene zatočenih iz logora na kninskom području.

Obilježavanje je počelo kod stare bolnice u Kninu, objekta koji je služio kao logor.

- Kod stare bolnice položili smo vijenac, zapalili svijeće, pomolili se za sve one koji, nažalost, nisu dočekali svoju slobodu, koji su umrli, odnosno ubijeni u logorima, rekao je jutros u HTV-ovim Vijestima Ivan Turudić, predsjednik Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Kod spomenika Oluji također su položili vijence, zapalili svijeće i pomolili se, a obišli su i još jednu značajnu lokaciju - mjesto razmjene u Tepljuhu.

- To je ono što je ipak nešto što, rekao bih, grije dušu svakog logoraša, a to je taj drugi rođendan. Ili, kako ja volim reći, po mnogočemu prvi, jer onoga prvoga, kad nas je majka rodila, toga se ne sjećamo, ali ovoga drugoga, kad smo razmijenjeni, sjećamo se do kraja života - rekao je Turudić, koji je pozvao hrvatsku javnost da se prisjeti žrtve koja im je donijela najveću stvar na svijetu - slobodu.

Sutra se Dan logoraša obilježava i u Nemetinu.

Vaša reakcija na temu