Foto: MORH Knjige žalosti za poginule pilote u Zemuniku, pročitajte kako se od njih oprostio zapovjednik HRZ-a

Knjige žalosti za poginule pilote u Zemuniku, pročitajte kako se od njih oprostio zapovjednik HRZ-a

Komemoracija je sutra u 11 sati u HNK Zadar

U vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku su danas otvorene Knjige žalosti za stradale pilote 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) bojnika Marina Klarina i natporučnika Tomislava Baturinu koji su poginuli u tragičnoj nesreći prilikom pada helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu. Simboličnom oproštaju dirljivim riječima i porukama priključili su se i hrvatski branitelji iz Zadra kao i predstavnici udruga iz Domovinskog rata koji su željeli i na ovaj način iskazati solidarnost i povezanost s pripadnicima Hrvatske vojske.

U Knjigu žalosti upisao se zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec.

- Dragi Tomislave, ljudina moja, kolega, pilot i prijatelj, plavetnilo neba naše Hrvatske, to je bio tvoj ured, a sada ćeš živjeti i ploviti našim nebom. Zauvijek ćeš biti s nama i dio najveće obitelji zrakoplovaca. Budi s mirom i ne brini. Dragi Marine, prijatelju, kolega, moj vojni pilote. Plavim nebom naše Domovine si letio i u plavetnilo k Bogu si otišao. Hvala ti ljudino, uvijek si bio i bit ćeš dio velike obitelji zrakoplovaca. S tobom u mislima zauvijek - napisao je Križanec.

Zapovjednik 93. krila HRZ-a brigadir Željko Ninić je napisao: 'Dragi Tomislave, kolega, prijatelju, sve što sam čuo i znao potvrđuje kvalitete i osobnost koju imaš i koja će ostati s nama. Počivao u miru Božjem! Dragi Marine, prijatelju, kolega, ljudino iznad svega! Od kada te poznajem bio si i zauvijek ostao moralna i ljudska vertikala svima nama. Počivao u miru Božjem!'

Knjige žalosti su za građane i javnost otvorene i sutra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru prije i poslije komemoracije koja počinje u 11 sati.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(58020, "");
Pregledaj komentare