Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Koalicija ZA očekuje promjene u županiji i Solinu

Koalicija ZA očekuje promjene u županiji i Solinu

Kandidatkinja NLM-a za zamjenicu gradonačelnika Solina, Anita Perković Milišić tvrdi kako ih građani podržavaju

Kandidati županijske Koalicije ZA i solinskog ogranka Nezavisne liste mladih danas su se u Solinu družili s građanima i simpatizerima. Tom prilikom okupljenima su se obratili Ante Pranić – gradonačelnik Vrgorca u posljednjem mandatu, kandidat za župana Koalicije ZA, predsjednik Nezavisne liste mladih, Anita Perković Milišić – kandidatkinja NLM za zamjenicu gradonačelnika Solina i Ivan Andabak – kandidat NLM-a za gradsko vijeće.

Ante Pranić stavio je u prvi plan ulogu koji mladi igraju na ovim lokalnim izborima – 'Iznimno mi je drago da sam na čelu opcije koja je potaknula političku aktivaciju mladih u brojnim lokalnim jedinicama. Ove izbore NLM ima liste i kandidate za čelnike u Vrgorcu, Makarskoj, Dicmu, Kaštelima, Podgori, Baškoj Vodi, Solinu, no i potporu drugih nezavisnih lista na kojima su mladi u većini, poput one s otoka Šolte. Iste promjene koje su se dogodile u Vrgorcu, koje će se dogoditi u brojnim lokalnim zajednicama, moraju se dogoditi i na županijskoj razini. Snaga i energija mladih imat će veliku ulogu u iznimno bitnim izborima koji su pred nama'.

Kandidatkinja NLM-a za zamjenicu gradonačelnika Solina, Anita Perković Milišić osvrnula se na snažnu podršku koju im građani već sada iskazuju – 'Dio sam grupe mladih koja se okupila vođena idejom da je moguća drugačija politika, drugačiji odnos prema građanima i resursima koje imamo. Mladi ne odlaze samo zato što nemaju perspektivu, odlaze i zbog toga jer ne žele živjeti u društvu kojem vlada nepoštenje, neodgovornost, nepotizam i stranačka uvezanost. Mladi ne žele ništa drugo nego društvo jednakih šansi i prilika u kojem mogu ostvariti svoje interese i puni potencijal. Mi smo krenuli to izgraditi u gradu kojem živimo'. 

Kandidat NLM-a za gradsko vijeće Solina, Ivan Andabak istaknuo je ključne programske smjernice – 'Želimo grad koji je po mjeri mladih obitelji. Želimo povećati kvalitetu života naših ljudi kroz transparentno upravljanje gradom te upravljanjem javnim dobrom i kulturnom baštinom koje je na dobrobit svih građana. Stvorit ćemo uvjete za male i srednje poduzetnike kako bi mogli neometano poslovati bez gradskih nameta i samim time im omogućiti lakši početak'.

Vaša reakcija na temu