Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kolenda na novom Šperunu: Ukrašavanjem jelke obilježen završetak radova na trgu

Kolenda na novom Šperunu: Ukrašavanjem jelke obilježen završetak radova na trgu

Uređenje Šperuna i ulice Tomića stine, po projektu arhitekta šjor Ede Šegvića, trajalo je oko dva mjeseca

Točno u podne zapivala je klapa na novom gradskom trgu na Šperunu, a okupljenim Velovarošanima potom se obratio gradonačelnik Andro Krstulović Opara zajedno s predsjednikom kotara Mirkom Ruščićem, poželjevši svima ugodne nadolazeće božićne blagdane.

Uređenje Šperuna i ulice Tomića stine, po projektu arhitekta šjor Ede Šegvića, trajalo je oko dva mjeseca, a danas su završetak radova na najljepši mogući način obilježila upravo djeca, zajedničkim ukrašavanjem jelke, a sve potaknuti gestom jedne djevojčice Lili.

- Gesta te djevojčice koja je prva stavila balun na bor i preduhitrila nas, zapravo nas je pokrenula prema zajedništvu, kako i priliči u ovo blagdansko vrijeme. Građani su potom sami počeli donositi ukrase i balune, i mladi i stari, to je ono što me veseli - rekao je gradonačelnik. Dodao je i kako se uređenjem Šperuna oslobodila ova lokacija od desetak parkiranih i privremeno zaustavljenih vozila i omogućio se konačno prolaz svima, uključujući i osobe s invaliditetom.

 - Za koju godinu kada nam se ove murve i koštele dignu ova lijepa mikrolokacija bit će još više oplemenjena - kaže gradonačelnik.

U razgovoru s nekim stanarima Veloga Varoša koji su ovu priliku iskoristili za traženje besplatnog parkinga, po uzoru na stanare stare gradske jezgre, gradonačelnik je rekao kako se dio stanara na Šperunu nalazi u zoni A i na njih se već odnosi mjera koju su podnijeli vijećnici i aktivisti, na prijedlog kotara Grad: - Međutim problem parkinga u gradu je kroničan, traje zadnjih 20 godina i trajati će još desetak. Ipak, sustavno ga rješavamo, gradimo garaže, otvaramo parkinge i nadamo se da ćemo i ovaj problem riješiti. 

Današnje druženje građana na Šperunu podržali su i ugostitelji pripremivši fritule i blagdanske delicije, a za glazbeni dio bila je zadužena klapa Friži te zbor Camerata Vocale sa svojom kolendom.

Vaša reakcija na temu