Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Koliko Centar ima članova?

Koliko Centar ima članova?

Pitali smo na par adresa

Ivica Puljak zna zaobići odgovore na pitanja koja mu se ne sviđaju ili procijeni da nema potrebe odgovoriti. Jedno od njih je i koliko članova broji stranka Centar. 

Koncem prošle godine pitali smo glasnogovornicu stranke Anu Lučin. Promptna i susretljiva, taj podatak nije nam ipak dala. U proteklom razgovoru isto pitanje smo postavili i PR savjetniku, Jurici Galešiću. Ni on ga nije otkrio. 

Ipak, kako smo saznali, prema podacima koje su u stranci prikupljali za Skupštinu u rujnu, Centar broji 320 članova. Najbrojnije je članstvo u metropoli gdje je 130 Zagrepčana s članskom iskaznicom Centra.  Podružnica Dalmacija je na 89 članova, Slavonija ih ima 18, podružnice Zapadna Hrvatska i Sjeverna Hrvatska imaju po 33 člana, a u dijaspori ih je sedam. 

Split nije posebno izdvojen, pa ga je teško usporediti s drugim strankama, ali za pretpostaviti je da je većina članova iz podružnice Dalmacije upravo iz grada na čijem je čelu Puljak. Inače, dvije najbrojnije stranke u Splitu su HDZ s 1700 članova i SDP sa 700.

Vaša reakcija na temu