Foto: Milan Šabić KOMEMORACIJA ZA SOVJETKU REŽIĆ: 'Bila je osoba koja nikada nije prolazila neprimijećeno i žena u punom smislu te riječi'

KOMEMORACIJA ZA SOVJETKU REŽIĆ: 'Bila je osoba koja nikada nije prolazila neprimijećeno i žena u punom smislu te riječi'

Na splitskom Županijskom sudu od nje su se oprostile kolege

U prepunoj dvorani Županijskog suda u Splitu kolege su se oprostile od ugledne sutkinje u mirovini, Sovjetke Režić, koja preminula 8. siječnja. Do umirovljenja 2016. godine, radila je na tom sudu kao drugostupanjska sutkinja na Građanskom odjelu. Bila je veliki čovjek, veliki pravnik i veliki sudac, čemu je svjedočila puna dvorana.

Komemoraciju je započeo predsjednik Županijskog suda Bruno Klein, koji je u svoje ime, ime Županijskog suda u Splitu kao i ime svih pravosudnih institucija u Splitu izrazio sućut obitelji pokojne sutkinje Režić. Nakon minute šutnje, emotivne oproštajne govore cijenjenoj kolegici i prijateljici održale su Lendi Pezzi, zamjenica županijskog državnog odvjetnika te sutkinja Amara Trgo.

Kolege će je pamtiti kao vrsnu pravnicu i sutkinju te posebnu osobu koja je imala toplu riječ za svakoga.

- Bila je zaljubljenik u svoj posao, život je živjela punom plućima sve do zadnja 3 mjeseca u kojima je vodila neravnopravnu borbu s bolešću, ali ni onda se nije predavala. Bila je osoba koja nikada nije prolazila neprimijećeno i žena u punom smislu te riječi – bile su lijepe riječi predsjednika suda.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(40247, "");
Pregledaj komentare