Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić KOMENTAR Kako marenda Kerumovoj sestri može biti važnija od kriminala u tvrtki koju nadzire?

KOMENTAR Kako marenda Kerumovoj sestri može biti važnija od kriminala u tvrtki koju nadzire?

Nevenka Bečić predsjednica je Nadzornog odbora Čistoće, splitske gradske tvrtke u koju je upao PNUSKOK


'Kako vi kao predsjednica Nadzornog odbora komentirate ovo danas u Čistoći?', pitala je novinarka Dalmatinskog portala Nevenku Bečić za vrijeme pauze u Županijskoj skupštini. 

Širenje ruku, začuđeni pogled. 'Idemo po marendu', glasio je odgovor Kerumove sestre koja je na čelo Nadzornog odbora splitske komunalne tvrtke došla temeljem postizborne koalicije HDZ-a i HGS-a i potpisa gradonačelnika Andre Krstulovića Opare

Jučer ujutro se brzinom munje Splitom proširila vijest da je PNUSKOK upao u Čistoću i da su odveli direktora Antu Aleksića i nekoliko zaposlenika s odlagališta Karepovac. Sumnja se u milijunsku štetu, mito i korupciju s odlaganjem šuta i ostalog materijala. 

Zar je moguće da predsjednicu Nadzornog odbora uopće ne zanima što se događa u tvrtki koju nadzire? Zar je marenda važnija od ozbiljnih sumnji u koruptivno kazneno djelo? Zašto se Bečić čudi kada novinari traže odgovor na najnormalnije pitanje? 

Novinari predstavljaju zainteresiranu javnost, a javnost u Splitu svakako je zainteresirana da sazna zbog čega je 15 djelatnika policijskog USKOK-a upalo u komunalnu tvrtku koja je gotovo u 100-postotnom vlasništvu Grada Splita.   

Kerumovoj sestri važnija je, pak, marenda. Dakle, potpuna nezainteresiranost. 

U Banovini su vijest o dolasku PNUSKOK-a u Čistoću dobili upravo od novinara. 

'Ovo je nama prvi glas da se netko bavio ovakvim radnjama. Mi smo o svemu saznali iz medija. Jako nas je iznenadilo. Tražili smo i zapisnik Nadzornog odbora da vidimo jesu li razgovarali o tim problemima. Nisu. Informacije nam nema tko dati jer je direktor na razgovoru u policiji', kazao nam je splitski dogradonačelnik Nino Vela

Vaša reakcija na temu