Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot KOMIŽA Poništava se odluka o zabrani držanja domaćih životinja na području grada

KOMIŽA Poništava se odluka o zabrani držanja domaćih životinja na području grada

'Prijedlogom poništenja predmetne odluke iskazujem svoj osobni senzibilitet na mišljenje javnosti, kao i senzibilitet predstavnika Grada Komiže u nadi da ćemo zajednički regulirati sporna pitanja', poručuje gradonačelnica Tonka Ivčević

Nastavno na veliki interes javnosti u svezi donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu Grada Komiže i iskazanog nezadovoljstva na istu, Gradonačelnica Grada Komiže Tonka Ivčević u priopćenju ističe da krajnji cilj nije zabrana držanja domaćih životinja na području Grada, međutim ona je vraćena Gradskom vijeću na poništenje.

'Odluka o držanju životinja donesena je u skladu s praksom gotovo svih jedinica lokalnih samouprava, no nažalost krivo je interpretirano u javnosti, pa tako i u medijima. Svjesni smo da držanje životinja predstavlja nečiju egzistenciju, te da je djelatnost naših sugrađana kao i tradicija ruralnog dijela otoka Visa za koju iskreno želimo da opstane i dalje', navodi gradonačelnica Komiže i dodaje kako je cilj donešenja navedene odluke unaprjeđenje ovoga segmenta komunalnog reda u područjima van samoga naselja Komiža i pronalaženje realnih mogućnosti za suživot svih djelatnosti.

Tonka Ivčević ističe kako je činjenica da poljoprivreda i stočarstvo nisu više jedini segment života u ruralnim područjima Komiže, te da postoji intenzivan rast turističkih, ugostiteljskih i drugih djelatnosti.

'Također, napominjem kako gotovo sve otočne i obalne jedinice lokalne samouprave imaju gotovo jedinstvene odredbe u pogledu odluka kojim reguliraju ovo pitanjete da Grad Komiža nikako nije iznimka', dodaje.

Zbog epidemioloških ograničenja, nije moguće održati širu javnu raspravu, stoga je predloženo Gradskom vijeću da da se predmetna Odluka poništi u cijelosti.

'Interes za kvalitetna rješenja koja će doprinijeti ostanku mladih obitelji i poticanju svih tradicijskih vrijednosti koja nudi otočna ruralna sredina svakako zavrjeđuju širu javnu raspravu i doprinos svakog pojedinca za ovu tematiku. U tom smislu vjerujem da ćemo iznaći zajedničko rješenje i regulirati sva sporna pitanja. Prijedlogom poništenja predmetne odluke iskazujem svoj osobni senzibilitet na mišljenje javnosti, kao i senzibilitet predstavnika Grada Komiže u nadi da ćemo zajednički regulirati sporna pitanja', zaključuje u priopćenju gradonačelnica Grada Komiže, Tonka Ivčević, prenosi Glas otoka.

Vaša reakcija na temu