Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOMODAJU SE NA TROTOARU: Agencije za iznajmljivanje doskočile kako izložiti motore na javnoj površini

KOMODAJU SE NA TROTOARU: Agencije za iznajmljivanje doskočile kako izložiti motore na javnoj površini

Samo trebaju paziti na razmak

Na Zapadnoj i Istočnoj obali parkirani su motori rent-a-scooter agencija. Skuteri su parkirani u nizu, vlasnici zauzimaju javnu površinu za vlastiti profit.  S obzirom na borbu za uređenu Istočnu obalu, te sve površine slobodne od vozila, pa tako i dio Zapadne obale uz hotel Ambasador, pitali smo gradsku upravu imaju li agencije dozvolu. Također, ako nemaju, koliko je kazni ispisano.

- Prema predmetnim motociklima postupali su prometni redari s osnove zauzimanja nogostupa, širine veće od 1,6 metara - odgovorili su.

Do sada su ispisane kazne za 21 motocikl.  Ostalo, kažu, nije u nadležnosti Banovine. Dok poštuju udaljenost, nema problema. 


'Držite razmak', pravilo koje zna zlata vrijediti za sigurnost u vožnji, dobiva, eto, novu dimenziju - zaradu od korištenja javne površine.

U agenciji neslužbeno navode da se i privatni vlasnici motora parkiraju inače na nogostupima i da ne vide u čemu je problem. Istina, ali ne u komercijalne svrhe, a rijetko na trotoaru Trumbićeve obale.

Vaša reakcija na temu