Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Deni Koraca KOMPROMIS: U srcu sezone kruzeri će plaćati najvišu pristojbu predviđenu zakonom

KOMPROMIS: U srcu sezone kruzeri će plaćati najvišu pristojbu predviđenu zakonom

Prvotna odluka je napisana na temelju studije Lučke uprave

Grad Split će ipak iskoristiti zakonsku mogućnost da kruzerima naplati maksimalan zakonski iznos, barem pola godine. Tijekom rasprave, vijećnici su modificirali odluku izvršne vlasti koja je na javno savjetovanje poslala odluku da se brodovima kapaciteta od 50 do 200 putnika naplati 1.000 kuna, a od 1.001 do 2.000 putnika 10.000 kuna.

U srcu sezone naplaćivat će se puni iznos, 2.000 odnosno 20.000 kuna.

- Prvotna odluka je napisana na temelju studije Lučke uprave i da nije bilo primjedbi na javnom savjetovanju. Današnja rasprava je pokazala nešto drukčije stavove koje smo usuglasili - obrazložio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara promjenu odluke.

Vaša reakcija na temu