Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Konačno kreće masterplan Srednje Dalmacije

Konačno kreće masterplan Srednje Dalmacije

Dobitnik je španjolska tvrka MCRIT iz Barcelone

Španjolska firma MCRIT će raditi masterplan prometnog razvoja Splitsko-dalmatinske županije za 3,67 milijuna kuna.

Županijski vijećnik stranke Pametno Ante Renić objavio je kako su četiri godine bile potrebne Splitsko-dalmatinskoj županiji za dovršiti natječaj Masterplana prometnog razvoja funkcionalne regije Srednje Dalmacije, Strateške procjene utjecaja na okoliš. 

- Inače, radi se o izuzetno bitnom dokumentu, za praktički svaku prijavu na EU natječaj. Bez ovog Masterplana nema prijava za ceste, tunele, mostove, o kojima se toliko priča - naveo je. 

Objavio je i kako je MCRIT iz Barcelone ponudio cijenu od 3,67 miijuna kuna što je za samo 27.000 kn niža ponuda od tvrtke Trames iz Dubrovnika, koja je prije dvije godine više puta rušila natječaj.

- Na kraju je županija poništila taj cijeli natječaj zbog nemogućnosti prijave na EU fondove zbog rokova - obazložio je.

Upozorio je i da još postoji mogućnot žalbe na ovu odluku.

Uz MCRIT, ponude su poslali još Trames 3,687 milijuna kuna, Mobilita Evolva 4,1, Fakultet prometnih znanosti/Ericsson NT 4,3, milijuna kuna, Um i Um/ Građevinski fakultet za 4,9 i Trafficon sa 6,1 milijuna kuna.

Vaša reakcija na temu