Foto: Milan Šabić KONOBAR OPISAO DRAMU U KAFIĆU CLO 'Začula se pucnjava, tri, četiri hica u razmaku od nekoliko sekundi'

KONOBAR OPISAO DRAMU U KAFIĆU CLO 'Začula se pucnjava, tri, četiri hica u razmaku od nekoliko sekundi'

Ivan Giljanović pucao je u afektu jer mu je Marko Bekavac vrijeđao majku

Približilo se kraju suđenje Ivanu Giljanoviću za pokušaj ubojstva Marka Bekavca u kafiću Clo na Kmanu. Psihijatrica Sanja Batina danas je navela da je Giljanović ovisan o anksioliticima i da je pod afektom niže spuštenog frustracijskog praga. Misli da postoji opasnost da bi na slobodi mogao počiniti novo teško kazneno djelo s elementima nasilja.

Na pitanje branitelja Marija Vukovića odgovorila je kako Giljanović nije bio u stanju jake prepasti i razdraženosti kada je zapucao na Bekavca. Bio je smanjeno ubrojiv, a afekt je potenciran vrijeđanjem okrivljenikove majke od strane žrtve, pojasnila je psihijatrica.

Problemi su započeli par mjeseci prije pucnjave u kafiću. Bekavac se osjećao napuštenim i izdanim jer ga Giljanovići nisu poveli na skijanje na Vlašić nakon što se kod njih par mjeseci skidao s droge.

Branitelj Vuković nije bio zadovoljan odgovorima vještakinje pa je zatražio novo vještačenje, što je sutkinja Višnja Strinić odbila, kao i prijedlog da se Giljanović pusti iz pritvora.

Danas je svjedočio i konobar iz kafića Clo u kojem je 1. svibnja prošle godine došlo do pucnjave.

'Giljanović je stigao s Ćukom, naručio je Pipi, a onda je došao Bekavac s još jednim momkom. Bekavac je Giljanovića lagano udario po licu, onda on njega, nije djelovalo ništa ozbiljno. Bekavac je naručio viski, a onda je počela prepirka. Čuo sam kako govori: 'Ja i ti ćemo to riješiti.' Spominjao je pare. Začula se pucnjava, tri, četiri hica u kratkom razmaku od nekoliko sekundi. Čuo sam otvaranje vrata, guranje sjedalica, viku. Vidio sam krv i čahuru. Smirio sam dvije djevojke i izašao. Pedeset metara od kafića netko je ležao na podu', kazao je svjedok. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(53922, "");
Pregledaj komentare