Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čistoća Split KONTRA ŠTRAJKA Čistoća zapošljava 10 vozača i 20 pometača
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

KONTRA ŠTRAJKA Čistoća zapošljava 10 vozača i 20 pometača

Komunalna tvrtka uvijek je bila poželjan poslodavac

Kako doznajemo, Čistoća će uskoro objaviti natječaj za prijem novih ljudi u službu. Radi se o 10 vozača i 20 pometača koji će se zaposliti na šest mjeseci s mogućnošću da im se angažman produži godinu dana. 

Najava novih zapošljavanja dolazi u posebno delikatnom trenutku nakon što su propali pokušaji mirenja sindikata i uprave oko novog kolektivnog ugovora i većih plaća. 

Štrajk se činio izvjesnim, no nakon što se gradonačelnik Ivica Puljak prošlog tjedna obratio radnicima Čistoće i iznio svoje argumente, situacija se donekle stabilizirala. Sindikalisti se nisu javili s nekim novim najavma i zahtjevima, no kako neslužbeno doznajemo pripreme za štrajk idu svojim tijekom, a idućeg tjedna bi trebala navodno biti donesena i konačna odluka o tome.

Čistoća je oduvijek važila za poželjnog poslodavca, vjerojatno neće manjkati kandidata za novih 30 radnih mjesta u toj splitskoj komunalnoj tvrtki.

Vaša reakcija na temu