Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Korčula postaje prvi studentski otočni grad u Hrvatskoj!

Korčula postaje prvi studentski otočni grad u Hrvatskoj!

Nastava će se nakon obnove održavati u Staroj školi u Dominču

Grad Korčula i Sveučilište u Dubrovniku u postupku su sklapanja sporazuma o poslovnoj suradnji, čime će Grad Korčula postati dislocirana lokacija za izvođenje preddiplomskog sveučilišnog studija Nautika, Brodostrojarstvo i Poslovna ekonomija, smjer Turizam, izvijestili su iz Grada.

Ovim sporazumom o poslovnoj suradnji Korčula će postati produžena ruka te ispostava Sveučilišta u Dubrovniku što je u skladu s razvojnom strategijom Grada Korčule te se izvanredno uklapa i u Županijsku razvojnu strategiju 2016.-2020. za postizanje više razine obrazovanja na otocima, educirajući otočane, ali i sve ostalo zainteresirano stanovništvo u komplementarnim studijima s lokalitetom. 

- Nautika, Brodostrojarstvo i Poslovna ekonomija smjer Turizam komplementarni su razvojnoj strategiji čime će Grad Korčula učiniti značajan iskorak prema visokoškolskom obrazovanju uvodeći stepenicu na putu prema kompletnom fakultetskom obrazovanju. Grad Korčula pod vodstvom gradonačelnika Andrije Fabrisa ostat će zapisan u povijesti kao prvi otok na kojem se izvodi akreditiran program etabliranog hrvatskog Sveučilišta, Sveučilišta u Dubrovniku. Početak ove hvale vrijedne suradnje krenut će kada i akademska godina 2020/2021, a Grad Korčula će Sveučilištu u Dubrovniku osigurati sve neophodno za kvalitetno te na razini zadatka izvođenje dislociranih studijskih programa - poručuju iz Grada Korčule.

Dodaju kako će administrativna, stručna te financijska pomoć Sveučilišta u Dubrovniku Korčuli olakšati protokolarne te organizacijske procedure oko samog pokretanja studija, a iz Grada garantiraju da će za održavanje studija primarni prostor na gradskom bazenu zamijeniti prostorima iz idejnog rješenja u Staroj školi na Dominču po ishodovanju potrebne dokumentacije i izvođenju adaptacijskih radova.

- Grad Korčula će realizacijom suradnje sa Sveučilištem u Dubrovniku postati prvi otočki studentski grad u Republici Hrvatskoj. Ulaganjem u obrazovanje, održivi razvoj, komplementarne studije s razvojnom strategijom županije, edukacijom radno sposobnog kadra Grad Korčula galopira u prosperitetnu budućnost - zaključuju iz Grada.

Vaša reakcija na temu