Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KORONA IH NIJE SPRIJEČILA: HOS-ovci se postrojili na Splitu 3

KORONA IH NIJE SPRIJEČILA: HOS-ovci se postrojili na Splitu 3

Pobijedili smo u ratu, pobijedit ćemo i ovog nevidljivog neprijatelja, poručio je Skejo

Kod spomenika XI bojni HOS-a na Splitu 3 obilježena je 29. obljetnica ustroja te postrojbe.

- Danas nakon 29 godina ovdje stojimo pred ovim spomenikom 9. bojne HOS-a kojoj je danas rođendan i koja je začela bitku za hrvatsku državu i hrvatski narod. Danas se samo izaslanstvo došlo pokloniti našim žrtvama, našim poginulima Okolnosti su izvanredne u Hrvatskoj, po ovome se vidi da poštujemo ustroj i naputke od državnih institucija. Moramo se čuvati po pitanju novonastalog neprijatelja koji je nevidljiv i, poznavajući mentalitet hrvatskog naroda, poručujem - pobijedili smo u ratu pobijedit ćemo i ovog nevidljivog neprijatelja! Preporučujem hrvatskom narodu da se čuva i da se suzdrže od izlaska vani i neka se ponašaju po napucima institucijama - kazao je Marko Skejo, ratni zapovjednik bojne. 

Istaknuo je kako je 9. bojna HOS-a dragovoljačka postrojba.

- Svi koji su pristupili u postrojbu pristupili su dragovoljno to su oni ljudi iz obitelji koji su na branik domovine stale 1941. godine. Ne možemo zaboraviti da nema i u drugim postrojbama dragovoljaca koji su pristupili i na tome im čestitam. Moram reći da sam ponosan što sam pripadnik 9. bojne HOS-a. Skrbimo o obiteljima poginulih i nećemo ih zaboraviti dok smo živi jer to je moralna obaveza koja pripada jednom ratniku - rekao je Skejo. 

Zbog situacije s koronavirusom obljetnica je obilježena skromno, a prije nego su položili vijence ispred spomenika na Splitu 3 isto su učinili i na Lovrincu.


Vaša reakcija na temu