Foto: pixabay.com KORONA NE POSTOJI Vikale su to djelatnicima Civilne zaštite trgovkinje u Zadru koje su odbile nositi maske

KORONA NE POSTOJI Vikale su to djelatnicima Civilne zaštite trgovkinje u Zadru koje su odbile nositi maske

Citirali smo im po kojem članku zakona mogu biti kažnjene s 10 tisuća kuna, pa su nakon toga odmah promijenile priču - kazao je voditelj Civilne zaštite

Iako je u Hrvatskoj na snazi odluka da svi djelatnici trgovina obavezno moraju nositi maske, svjedoci smo da se one nerijetko koriste tek pro forme, ispod brada ili se uopće ne upotrebljavaju, piše Antena Zadar.

Trgovci se većinom pravdaju velikim vrućinama i nemogućnosti disanja ispod zaštite osam sati dnevno. No, postoje i oni koji ovu obavezu nisu shvatili kao zakonsku regulativu, pa vođeni teorijama zavjere o nepostojanju korone, izričito odbijaju poštivati mjere.

S takvom su se situacijom u poznatom trgovačkom centru u Zadru susreli djelatnici postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra.

- Prodavačice jedne poznate trgovine unutar centra jutarnja je patrola zatekla bez maski. Nisu imale ni dezinfekciju na ulazu ili pultu. Bez ustručavanja su rekle 'da korona ne postoji' i zaključile 'kako nisu dužne poštivati mjere dok im to napismeno ne predočimo'. Popodne smo se vratili s drugom ekipom i citirali im po kojem članku zakona mogu biti kažnjene s 10 tisuća kuna. Nakon toga su odmah promijenile priču - rekao je Mate Lukić, voditelj Civilne zaštite.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(72413, "");
Pregledaj komentare