Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by Olga Kononenko on Unsplash KORONA UZIMA ŽIVOTE Preminule još dvije osobe u KBC-u Split

KORONA UZIMA ŽIVOTE Preminule još dvije osobe u KBC-u Split

Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica i to medicinska sestra KBC-a Split

Tijekom jučerašnjeg dana, prema izvješću KBC-a Split, preminule su dvije osobe starije životne dobi koje su uz nekoliko kroničnih bolesti bile pozitivne i na COVID infekciju. Muška osoba rođena 1934. godine bila je korisnik doma za starije i nemoćne osobe u Splitu, smještajne jedinice u Vukovarskoj. Druga preminula osoba bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj, rođena 1926. godine.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 270 obrađenih testova još je 25 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 5 (od toga 1 korisnik doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj), Makarske 7 (od toga 5 korisnika doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Dicma 11 (svi korisnici privatnog doma za starije i nemoćne osobe koji su bili asimptomatični ali su uzimanjem uzorka potvrđeni kao pozitivni na COVID infekciju), Trogira 1 i Otoka 1.

- Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica i to medicinska sestra  KBC-a Split koja od 6. travnja nije u kontaktu s pacijentima i osobljem bolnice. Među novooboljelim osobama 5 osoba je iz samoizolacije. 107 osoba je hospitalizirano, 8 osoba nalazi se na respiratoru i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije. U samoizolaciji se nalaze 122 zdravstvena djelatnika, 13 osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada su zabilježena 459 slučaja zaraze koronavirusom od toga su 104 osobe izliječene te je na dan 23. travnja na području Splitsko-dalmatinske županije pozitivno  na COVID infekciju 355 osoba - izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Vaša reakcija na temu