Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KORONI UNATOČ Zračna luka Split najbolja u Hrvatskoj

KORONI UNATOČ Zračna luka Split najbolja u Hrvatskoj

U prvih sedam mjeseci tri najveće hrvatske zračne luke ostvarile promet od 1.052.153 putnika

Ukupno su, u prvih sedam mjeseci 2020. godine, tri najveće  hrvatske zračne luke ostvarile promet od 1.052.153 putnika. U istom razdoblju 2019. godine ostvaren je promet od 5.299.919 putnika, što znači da su vodeći domaći aerodromi tek na nešto više od 20 posto lanjskog prometa, donosi Novac.

Srpanj se pokazao posebno izazovnim za najveću domaću zračnu luku - onu zagrebačku - gdje je na oko 50 posto manje letova ostvareno tek 21 posto putničkog prometa. Mala utjeha jest u tome što je i takav rezultat gotovo udvostručenje rezultata iz lipnja.

Nešto ipak bolja situacija jest u splitskoj zračnoj luci. U srpnju je ova zračna luka imala 171.815 putnika, najviše od sve tri zračne luke. Značajno je to povećanje u odnosu na lipanj, kada je kroz splitsku zračnu luku prošlo svega 26.150 putnika. U srpnju 2019. godine Split je imao 723.048 putnika, otprilike pola milijuna putnika više u odnosu na srpanj ove godine.

Relativno najgora situacija trenutno je u Dubrovniku gdje se uobičajeno veliki ljetni promet naprosto istopio zbog ukidanja povremenih i stalnih avio linija prema tom gradu. Upravo zato Dubrovnik bilježi relativno skromne brojke, iako je srpanj ipak donio znatno poboljšanje u odnosu na lipanj. U srpnju je zabilježeno 59.133 putnika, čak 48.541 putnika više u odnosu na lipanj, no zato 455.590 putnika manje u odnosu na srpanj 2019. godine.

Vaša reakcija na temu