Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Kosovar optužen za silovanje Britanke ponudio 20 tisuća eura za izlazak na slobodu

Kosovar optužen za silovanje Britanke ponudio 20 tisuća eura za izlazak na slobodu

Prošlo ljeto su ga izručili iz Austrije

U Splitu je počelo suđenje 45-godišnjem D. Z., državljaninu Kosova kojeg Državno odvjetništvo tereti da je prije dva ljeta silovao 18-godišnju pijanu Britanku. U optužnici se navodi da je bio svjestan da je žrtva popila dosta alkohola i da nije bila u stanju donijeti odluku o seksualnom odnosu i pružiti fizički otpor. Odvukao ju je iz noćnog kluba u centru grada i silovao u najbližem portunu na Obrovu, navodi se u optužnici. 

Optuženi je ovo ljeto izručen iz Austrije i od tada je u pritvoru. Danas je ponudio jamstvo od 20 tisuća eura za izlazak na slobodu. Negira krivnju i tvrdi da se radilo o dobrovoljnom odnosu. U istrazi je naveo kako je djevojka inzistirala na seksu. Kazao je i da nije primijenio nikakvu silu, a nije mu se činilo ni da je Britanka toliko pijana da ne zna što se događa. Uvjeren je da do prijave ne bi ni došlo da se nije umiješala njena prijateljica. 

Obrana je predložila da se video linkom ispita žrtva, a sud će odlučiti i o eventualnom saslušanju prijateljica koje su te večeri bile s njom. 

Vaša reakcija na temu