Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Kosovar optužen za silovanje pijane Britanke u Splitu, iz poznatog kluba odvukao je u najbliži portun

Kosovar optužen za silovanje pijane Britanke u Splitu, iz poznatog kluba odvukao je u najbliži portun

Uhićen je u Austriji i izručen RH u lipnju

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 45-godišnjeg D. Z., državljanina Kosova. Terete ga da je 9. srpnja 2022. silovao pijanu Britanku. U optužnici se navodi da je bio svjestan kako je žrtva konzumirala već količine alkoholnih pića i da nije bila u stanju donijeti odluku o seksualnom odnosu te pružiti fizički otpor. Odvukao ju je iz poznatog noćnog kluba u centru grada i silovao je u najbližem portunu na Obrovu. 

Oštećena je ispitana u Velikoj Britaniji, a ispitani su i domaći ljudi koji su svjedočili velikoj uznemirenosti stranih gostiju koji su vidjeli da je stariji muškarac odvukao vrlo mladu djevojku u teško pijanom stanju. Očito je bilo kako se radi o incidentu na javnom mjestu koji je svima odmah dao naslutiti što bi se moglo dogoditi, navodi se u optužnici. 

Okrivljenik je po tjeralici splitskog suda i europskom uhidbenom nalogu uhićen u Austriji te je u lipnju ove godine izručen Hrvatskoj i spremljen iza rešetaka. U svojoj obrani nije sporio seksualni odnos s nepoznatom djevojkom. Kaže da mu se predstavila lažnim imenom i kako je upravo ona inzistirala na odnosu. Tvrdi da nije primijenio nikakvu silu, niti da je Britanka bila toliko pijana da ne zna što se događa. Uvjeren je da do podnošenja prijave ne bi ni došlo da se nije umiješala njena prijateljica. 

Žrtva je, pak, navela kako je u Splitu bila s pet prijateljica. Pila je koktele s votkom. Ne zna točno koliko, ali puno. Zbog alkohola ima problem sa sjećanjem te večeri, ali zna da ju je ta osoba nosila od kluba do mjesta gdje se silovanje dogodilo. Sjeća se svega što se događalo na stubištu. Pokušavao ju je poljubiti, a ona ga je odgurnula. On je počeo skidati hlače i pritisnuo ju je o pod. Imala je osjećaj kao da se to događa nekom drugom. Smrzla se. Nije mu mogla vidjeti lice jer je bio mrak. Jako ju je zaboljelo kada je penetrirao u nju. 

Sjeća se kako su neke osobe lupale na vrata, na što je on prestao i pobjegao, a ona izašla do svojih prijatelja. Tvrdi da mu ničim nije dala do znanja da želi seks s njim. Od alkohola nije imala snage govoriti suvislo. 

Pregledane su i snimke nadzornih kamera. Jasno se vidi kako optuženi doslovno odvlači žrtvu preko ulice. Ona tetura i ne može održavati ravnotežu.

Vaša reakcija na temu