Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOTAR GRAD Evo kako napreduju tri projekta koja pratimo...
Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

KOTAR GRAD Evo kako napreduju tri projekta koja pratimo...

'Point na trg Dobri može staviti samo obični bijeli kamen kojeg imaju odmah dostupnog, ali time gubimo na estetici'

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Predsjednica Vijeća GK Grad Lara Arapović Bonačić odabrala je medijsko praćenje sljedeća tri projekta: uređenje igralište ispred OŠ Dobri, zatim spajanje nogostupa kod vile Antičević u Bihaćkoj preko vile Kaliterna do igrališta u Ljudevita Posavskog i kao treću stvar je navela pojedinačne zahvate i poboljšanja na trgu Dobri.



- Po pitanju uređenja okoliša OŠ Dobri, od strane Kotara je pokrenuta inicijativa, izrađena je geodetska podloga te idejni projekt koji je predstavljen nadležnima u školi i nadležnima u Gradu te je građevinski projekt, koji je zadnja faza što se tiče papirologije, stavljen u rebalans proračuna Grada Splita lani, i koji je prema mojim saznanjima završen te se očekuje uskoro i realizacija - rekla nam je Lara Arapović Bonačić.


Druga točka je spajanje nogostupa od Bihaćke uz vilu Antičević do igrališta u Ljudevita Posavskog. 

- S obzirom na to da se radi o novoj izgradnji, pošto nogostup nije postojao prije te se tako ne može ići u rad preko redovnog održavanja što je inače puno brži i lakši način, bit će potrebno ishoditi određene dozvole i pribaviti izvedbeni projekt. Kotar je kao i uvijek do sada spreman financirati svu potrebnu dokumentaciju, a izgradnja bi dalje trebala ići preko Odsjeka za izgradnju Grada Splita jer kotarski proračun nije dostatan za takav opseg radova - navela je kotarska čelnica.

- U izlasku na teren s tvrtkom 'Point Split', koja je koncesionar Grada po pitanju održavanja nogostupa, uočene su i neke dodatne stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom izvođenja radova, a to su šahte i slivnici koji se nalaze na predmetnoj čestici, te je zaključeno da se mora svakako naručiti projekt, što ćemo realizirati do kraja godine iz kotarskih sredstava - dodala je.

Izvijestila nas je i o zahvatima na trgu Dobri.

- Do sada smo imali sadnju cvijeća, lukovica, trajnica i stabala na trgu i na parkiralištu iza i ispred trga, a ovog proljeća i sadnju voćki citrusa, 19 stabala ukupno, najviše naranče, gorke naranče, limuna i kumkvata. Također smo u suradnji s 'Parkovima i nasadima' imali prije ljeta i sadnju povrća; cherry poma i paprika! 


Nije to sve...

- Postavili smo špinu na trg i koševe za smeće. Uklonili smo i stare željezne stupove/jarbole s jednog zelenog bazena jer su se od dotrajalosti nakrivili pa predstavljaju opasnost za prolaznike.

Najveći potrebni zahvat na trgu Dobri je, naglašava Arapović Bonačić, zamjena napuklih kamenih podnih ploča od otprilike 30m2. 

- Grad je Pointu izdao nalog još prošlog ljeta, ali opet imamo problem zbog nemogućnosti nabavke kamena vrste Zeleni Jadran koji se nalazi na predmetnoj lokaciji. Point Split može staviti samo obični bijeli kamen kojeg imaju dostupnog odmah, ali time gubimo na estetici jer je u originalu trg obložen dvjema vrstama kamena. Potrebno je s nadležnim gradskim službama prosuditi je li važnija estetika ili funkcionalnost.

Vaša reakcija na temu