KOTARAC U PROBLEMU Građevinska inspekcija zatvorila gradilište hotela Amfora

KOTARAC U PROBLEMU Građevinska inspekcija zatvorila gradilište hotela Amfora

Radovi su zaustavljeni zbog dodatne garaže u podrumu i instalacije za bazen

Građevinska inspekcija zatvorila je u srijedu gradilište hotela Amfora Zvonka Kotarca na splitskom Žnjanu. 

Evo što su nam poručili iz Državnog inspektorata o razlozima zatvaranja. 

'Prema planiranom inspekcijskom nadzoru u ožujku očevidom je utvrđeno da je investitor prilikom gradnje odstupio od utvrđenih lokacijskih uvjeta određenih građevinskom dozvolom na način da je na južnoj strani objekta ispod razine poda garaže (podrum -1) izveden prostor (podrum -2) etaža, kao i široki iskop na zapadnom dijelu parcele unutar kojeg je bespravno izgrađena prostorija bazenske instalacije. Gradilište je zatvoreno 10. travnja te je u tijeku izrada inspekcijskog rješenja o usklađenju gradnje s građevinskom dozvolom', stoji u odgovoru Državnog inspektorata. 

Poslali su nam još par tehničkih detalja. 

'Prijava početka građenja zaprimljena je 30. kolovoza 2017. godine. Pravomoćnom građevinskom dozvolu investitoru Plavi Safir d.o.o. dozvoljava se građenje građevine gospodarske namjene, pretežito ugostiteljske turističke djelatnosti, hotel radnog naziva Gospa od Žnjana katnosti podrum+suteren+prizemlje+osam katova. Prvi inspekcijski očevid izvršen je 27. rujna 2017. pri čemu je utvrđeno izvođenje pripremnih radova za početak građenja. Tim očevidom nije utvrđeno odstupanje od građevne dozvole', navode u Inspektoratu. 

Hotel Zvonka Kotarca trebao je za ovu sezonu pojačati Split sa čak šesto postelja u hotelskom smještaju, no problem koji je nastao zasigurno će odgoditi planirano otvaranje i poremetiti njegove poslovne planove. Pokušali smo doći i do njega, no nije se javljao na pozive mobitelom. 

Kako doznajemo, sporna etaža u podrumu nastala je neplanirano zbog premekane zemlje, a radi se navodno o tek tri stotine kvadrata, pravoj sitnici u odnosu na značajne gabarite cijelog objekta. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare