Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kotur: Marinić je na Marjanu neovlašteno postavio savjetnika kojeg nije bilo u sistematizaciji

Kotur: Marinić je na Marjanu neovlašteno postavio savjetnika kojeg nije bilo u sistematizaciji

Sada mi je jasno zbog čega me povezuje sa zapošljavanjem u Javnoj ustanovi, poručuje predsjednik SDP-a Split

Nakon što je suočen s četiri dokumenta u kojima inzistira da se vozilima dozvoli promet do Bena, predsjednik Društva Marjan Srđan Marinić pokušava naći opravdanje u usmenim razgovorima, poručuje Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split. Tvrdi kako Marinić ignorira vlastite dokumente i poziva se na usmenu predaju. 

- Iz zapisnika sjednice Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan od 23. studenog 2013. godine s njegovim potpisom, iz dva dokumenta koja je poslao e-mailom od 18. ožujka 2014. i 30. 4. 2014. godine, te iz dopisa koji je poslao e-mailom 8. travnja 2014. godine jasno se vidi da je inzistirao na  prometu vozila do Bena punih pet mjeseci dok je bio predsjednik Upravnog vijeća. Točnije, Srđan Marinić je četiri i pol mjeseca zahtijevao da se do Bena dozvoli promet 20 vozila plus pet vozila. Nakon toga je još tražio još više - 25 vozila plus pet vozila za osobe s invaliditetom. Kada je javnosti 'crno na bijelo' pokazano za što se zalagao, Srđan Marinić je pokušao prebaciti odgovornost na Upravno vijeće pod mojim predsjedanjem, nakon što je podnio ostavku. Ali Srđan Marinić nije pokazao niti može pokazati relevantni zapisnik sjednice Upravnog vijeća održane u lipnju 2014. godine na koju se poziva i to zato što u zapisniku ne stoji ono što on tvrdi. Uostalom, neka pokaže zapisnik ako smije - kaže Kotur. 

Ističe kako je u to vrijeme Srđan Marinić bio čest i rado viđen posjetitelj Banovine i prvi i jedini profesionalni predsjednik Društva Marjan u povijesti te udruge. Društvo Marjan je, dodaje, sredstva za njegovu plaću primalo iz proračuna Grada Splita za redovnu djelatnost udruge i ostvarivanje programa zaštite, očuvanja i unaprjeđenja lokaliteta Marjana. 

- 'Profesionalac' Srđan Marinić u devet mjeseci predsjedanja Upravnim vijećem Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan nije do kraja naučio niti koje su zakonske ovlasti Upravnog vijeća. Kad već spominje amneziju, podsjetit ću Srđana Marinića na jedan njegov 'uradak' od 22. listopada 2013. godine, kada je neovlašteno postavio bivšeg ravnatelja Matu Kosovića na mjesto savjetnika kojeg u sistematizaciji uopće nije bilo, a još mu je i definirao plaću, također mimo sistematizacije. To nikad nije bio predmet odlučivanja Upravnog vijeća. To potvrđuje dokument s potpisom Srđana Marinića. Možda će se i u ovom slučaju pozvati na usmenu predaju i ignorirati dokument koji je sam potpisao. Sada mi je jasno zbog čega me Srđan Marinić povezuje sa zapošljavanjem u Javnoj ustanovi. Zbog toga što misli da sam poput njega radio protuzakonito, neovlašteno i prekoračivao svoje ovlasti. Srđanu Mariniću je očito nepojmljivo da se predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan strogo drži zakonskih i statutarnih ovlasti - zaključuje Kotur.

Vaša reakcija na temu