Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOTUR: Srđan Marinić je pet mjeseci inzistirao da se Pravilnikom dozvoli promet do Bena

KOTUR: Srđan Marinić je pet mjeseci inzistirao da se Pravilnikom dozvoli promet do Bena

'Zasluge' za prijedlog da se dozvoli promet 25 auta do Bena pripadaju predsjedniku Društva Marjan, tvrdi

Prozivke oko toga tko je dopustio, a tko ne ulazak automobila na Marjan i danas se nastavljaju. Priopćenje je uputio predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur, koji je jedno vrijeme bio na čelu Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan. 

Prenosimo ga u cijelosti:

'Predsjednik Društva Marjan Srđan Marinić tvrdi da sam bio protiv potpunog ukidanja prometa prema Benama, iako je iz zapisnika sa sjednice održane 23. 11. 2013. godine kojeg je potpisao kao predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan jasno vidljivo da je upravo on predložio da se od Instituta do Bena dozvoli promet 20+5 vozila.

Srđan Marinić je 18. 3. 2014. godine, prema bilješci sastanka ('pro memoria') sa zaposlenicima Javne ustanove koju je poslao članovima Upravnog vijeća, predložio da na parkiralištu na Benama broj bude sljedeći: 20 parking mjesta za posjetitelje i 15 mjesta za osobe s invaliditetom (4 na samoj plaži, 5 iznad plaže i 6 na parkingu na Benama). 

Srđan Marinić je 8. 4. 2014. godine u e-mailu članovima Upravnog vijeća Srđan Marinić je 'posebno napomenuo' da je četiri i pol mjeseca ranije predložio da se dozvoli promet 20+5 vozila, te je svoj prijedlog pokušao predstaviti kao zaključak Upravnog vijeća, iako isti nikad nije usvojen. 

Nakon toga Srđan Marinić je 30. 4. 2014. godine poslao članovima Upravnog vijeća prijedlog Pravilnika o korištenju prometnica internog sustava Park-šume Marjan, uz prijedlog da se isti usvoji na telefonskoj sjednici, u kojem u članku 10. stavku 6. stoji: 

Privremene vinjete izdaju se:

- korisnicima parkirališta na Benama i to za najviše 25 vozila posjetitelja koji mogu biti i osobe s invaliditetom, 5 vozila za osobe s invaliditetom i dva autobusa u jednom trenutku na za to označenom dijelu parkirališta. Vinjeta se daje posjetitelju na rampi Institut. 

Dakle, Srđan Marinić je četiri i pol mjeseca inzistirao da se do Bena dozvoli promet 20 vozila plus pet vozila (odnosno 15) za osobe s invaliditetom. Nakon toga je još povećao svoj zahtjev te zatražio da se dozvoli promet 25 vozila plus pet vozila za osobe s invaliditetom. Toliko o navodnom zalaganju predsjednika Društva Marjan Srđana Marinića 'za Marjan bez auta'.

Inače, Upravno vijeće Javne ustanove za upravljanje Park-šumom nije nikad dok sam bio predsjednik, pa ni u lipnju 2014. godine kao što pogrešno tvrdi Srđan Marinić, usvojilo njegov ni bilo koji drugi prijedlog Pravilnika o korištenju prometnica internog sustava Park-šume Marjan. 'Zasluge' za prijedlog da se dozvoli promet 25 auta do Bena pripadaju Srđanu Mariniću'.

U privitku je Kotur poslao ove dokumente:





Vaša reakcija na temu