Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Kotur: Zoran Milanović se ponašao kao premijer suverene države puno više od HDZ-ovih premijera, od kojih je Ivo Sanader osuđen zbog korupcije

Kotur: Zoran Milanović se ponašao kao premijer suverene države puno više od HDZ-ovih premijera, od kojih je Ivo Sanader osuđen zbog korupcije

Čelnik splitskog SDP-a odgovorio je Petru Škoriću

 Čelnik splitskog SDP-a Goran Kotur odgovorio je predsjedniku splitskog ogranka HDZ-a, Petru Škoriću na kritiku Zoranu Milanoviću. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- U HDZ-u se imaju razloga bojati da se ne pojavi još jedan 'crni labud', ovaj put nešto veći od onog koji se pojavio na izborima za Europski parlament. Rast rejtinga predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, kojeg podržava SDP, očito je zabrinuo HDZ-ovce, pa tako i Petra Škorića, predsjednika splitskog HDZ-a. Stoga Petar Škorić proziva Zorana Milanovića da 'vrijeđa hrvatske strateške partnere'. Zoran Milanović se ponašao kao premijer suverene države puno više od HDZ-ovih premijera, od kojih je Ivo Sanader pravomoćno osuđen zbog korupcije. Zoran Milanović nije slijepo provodio 'smjernice' iz Bruxellesa i drugih centara moći.

Kad već spominje 'Lex Perković', podsjećam Petra Škorića da je Josip Perković kao pomoćnik ministra obrane bio dužnosnik u HDZ-ovoj Vladi. Zoran Milanović nije bio poslušnik na političkoj razini, ali ni na simboličkoj. Nije dozvolio i odobravao da ga štipkaju po briselskim hodnicima. Nije se uključivao u televizijske emisije pozirajući s mikrofonom ispred ureda predsjednika stranih država, bez da ga se uopće s njima susretne. Naravno da zbog takvog ponašanja nije bio svim stranim moćnicima simpatičan.

Kao predsjednik Zoran Milanović će znati kako treba drugim čelnicima država pokazati stav i, ako bude potrebno, gard. To je ono što Petar Škorić naziva 'kako se posvađati sa svim i svakim'. Za razliku od Zorana Milanovića i SDP-a, HDZ i Andrej Plenković se ne 'svađaju sa svim i svakim'. Poslušno zajedno s Aleksandrom Vučićem i njegovom Srpskom naprednom strankom sjede na sastancima Europske pučke stranke. Dio su iste europske političke obitelji. Zoran Milanović će kao predsjednik vratiti dignitet toj najvišoj dužnosti u Hrvatskoj. Sigurno neće preko svojih emisara tjerati Hajduk na kapitulaciju pred Hrvatskim nogometnim savezom zbog samopromotivnog pojavljivanja u ulozi 'prvog navijača' - stoji u priopćenju kojeg potpisuje Kotur.

Vaša reakcija na temu