Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOTUR KRITIZIRAO PLENKOVIĆA 'Njegove reakcije ne bi se posramio ni Tuđman u nagorim danima'

KOTUR KRITIZIRAO PLENKOVIĆA 'Njegove reakcije ne bi se posramio ni Tuđman u nagorim danima'

'To pokazuje da smo još uvijek daleko od demokratske države'

Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur čestitao je danas novinarima Svjetski dan slobode medija te komentirao nervoznu reakciju premijera Andreja Plenkovića na banalni upit je li istina da je sina upisao u školu u Belgiji. 

'Mediji su u nas i u svijetu sve više pod pritiskom, sve se više ugrožava sloboda medija. Vidjeli smo i na jednom recentnom primjeru kako je premijer Plenković reagirao. Pokazao je da HDZ dlaku mijenja, ali ćud nikada. Ponašao se prema kolegici Živani na način kojeg se ne bi posramio ni predsjednik Tuđmana u najgorim danima. 

Vršenje pritiska na novinare da odaju svoje izvore i da neke informacije ne spominju ili neke stvari ne istražuju, pokazuju da je Hrvatska još uvijek daleko od demokratske države. Pod Plenkovićem imamo jednu demokratsku glazuru, ali je sadržaj isti cijelo vrijeme otkad je HDZ na vlasti. 

Vrši se pritisak, mediji se pokušavaju staviti pod kontrolu i to je vrlo loše za Hrvatsku, vrlo loše za naše društvo jer su mediji korektiv cijelog društva, pogotovo nama političarima. Imaju pravo postavljati pitanja, a to što su pitanja neugodna, to je može biti problem onoga koji na pitanja odgovara. 

Za vrijeme mandata Vlade Ivice Račana i Zorana Milanovića nismo imali ovakve slučajeve. Milanović se znao raspravljati s medijima, ali se medijske slobode nisu ugrožavale. Kada SDP ponovno preuzme odgovornost za Hrvatsku, to se neće događati. Isto tako, i kada SDP preuzme odgovornost za Split', kazao je Kotur.


Vaša reakcija na temu