Foto: Milan Šabić Kotur se ispričao u ime SDP-a zbog Batarelo: Apsolutno se protivim izlovu prstaca bilo gdje

Kotur se ispričao u ime SDP-a zbog Batarelo: Apsolutno se protivim izlovu prstaca bilo gdje

Nisam 'lajkao' njenu sliku s prstacima, već album s putovanja u sklopu kojeg je bila navedena slika, koju nisam ni primijetio - pojasnio je Kotur

Bivša dogradonačelnica Splita Aida Batarelo(SDP) na svom Facebook profilu objavila je prije četiri dana kako 'uživa' u prstacima u susjednoj BiH. Objavu je u međuvremenu uklonila sa svog profila.

Te fotografije naišle su na brojne osude, a među njima je i ona čelnika splitskog SDP-a Gorana Kotura koji se na tu temu oglasio priopćenjem.

- Iako kolegica Aida Batarelo nije prekršila zakone RH s obzirom na to da je jela prstace u BiH gdje je to dozvoljeno, to mi je neprihvatljivo zbog devastacije podmorja izlovom prstaca. U Hrvatskoj je potrebno učinkovitije kažnjavanje ilegalnog izlova i šverca prstaca, a očito je potrebna i dodatna edukacija kako bi se upozorilo na ovakve pojave i na štetnost izlova prstaca. Ovdje je zaštita prirode puno važnija od zakona, te se kao dugogodišnji zagovaratelj zaštite prirode apsolutno protivim izlovu prstaca bilo gdje, a kao predsjednik SDP-a Split izražavam žaljenje i ispričavam se javnosti zbog ovog postupka naše stranačke kolegice. Što se tiče navoda kako sam je svojim 'lajkom' podržao na Facebooku, moram istaknuti da nisam 'lajkao' njenu sliku s prstacima, već album s putovanja u sklopu kojeg je bila navedena slika, koju nisam ni primijetio - napisao je Kotur.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(47548, "");
Pregledaj komentare