Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Instagram KRAJ JUGOSLOVENKE? Roman Majetić napadnut na Hvaru: 'Veći dio ekipe sutra vraćamo u Beograd'

KRAJ JUGOSLOVENKE? Roman Majetić napadnut na Hvaru: 'Veći dio ekipe sutra vraćamo u Beograd'

'U Vilu je upao Veljko Drinković s dvojicom batinaša', kaže autor serije

Roman Majetić, autor i producent serije Jugoslovenka, prijavio je policiji u petak Veljka Drinkovića, vlasnika vile u kojoj je odsjeo s ekipom. Tvrdi da je fizički napadnut i pokraden. Policija na je potvrdila da su dvije osobe privedene u PP Hvar i da je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog protupravne naplate. Odvjetnik Veljka Drinkovića ništa nije htio komentirati, samo je kazao da je unajmljen PR koji će se o svemu sutra očitovati. 

Evo što smo doznali u tvrtki Roman Production d.o.o. Romana Majetića. 

'U prostor Vile Dvori Sv. Jurja neovlašteno je i nepozvan upao Veljko Drinković u pratnji dvojice unajmljenih batinaša. Bez osnova i povoda fizički su napali producenta i autora serije Jugoslovenka Romana Majetića. Brutalno su ga izudarali šakama, a nakon što je pao na zemlju, Drinković se pridružio cipelarenju. Potom su fizički nasrnuli i na scenografkinju serije. Udarili su je pred njenim maloljetnim djetetom te protuzakonito i na silu izbacili iz kuće koja je uredno iznajmljena i plaćena do 5. kolovoza u iznosu od 27 tisuća eura. Do dolaska policije Drinković i njegovi pomagači ukrali su novčanik Romana Majetića sa svim dokumentima, 10 tisuća eura, nekoliko tisuća kuna, uništili su opremu vrijednu nekoliko desetak tisuća eura. Čak su ispraznili i frižidere', navode u tvrtki Romana Majetića. 

Razočaran je ulogom medija u sporu oko korištenja vile koji se poteže par tjedana otkako je Drinković shvatio da će se u objektu snimati serija. 

'O čovjeku od kojeg ste upravo vi mediji pravili žrtvu i bacali ljagu, ne samo na mene, nego na cijeli projekt pokrenut s ciljem pomoći hrvatskom gospodarstvu u ovim teškim trenucima, najbolje svjedoči činjenica da su se članovi njegove obitelji nakon svega slikali s ukradenim šampanjcima. Protiv dotičnih je podnesena kaznena prijava u skladu s težinom i ozbiljnošću počinjenih kaznenih djela, a daljnje postupanje je u rukama hrvatskih državnih organa. Zahvaljujemo tijelima državne i lokalne vlasti na pruženoj pomoći, ponajprije policiji na pruženoj profesionalnoj pomoći, kao i svim divnim ljudima na otoku koji su nam pružili podršku', navodi Majetić. 

Incident je doveo u pitanje daljnje snimanje Jugoslovenke na Hvaru. 

'Zbog navedenih događaja i brige za sigurnost glumaca i članova ekipe odlučili smo da veći dio ekipe već sutra vratimo u Beograd, a do tada ćemo donijeti i konačnu odluku o tome hoćemo li definitivno prekinuti snimanje. Nekadašnjim kolegama novinarima sugerirao bih da razmisle o vlastitoj odgovornosti za ovu situaciju i uopće za potrebom stvaranja skandala po svaku cijenu na način da se ugrozi ovaj hvalevrijedan projekt', zaključio je Majetić.   

Vaša reakcija na temu