Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KRAJ SEZONE? 'Ako ostanemo na crvenoj listi idući tjedan, situacija će biti jako teška'

KRAJ SEZONE? 'Ako ostanemo na crvenoj listi idući tjedan, situacija će biti jako teška'

'Idući dani bit će ključni', kaže Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije

Slovenija, Austrija, Njemačka, od popodne moguće i Velika Britanija. Sve te zemlje stavile su ili Hrvatsku ili Splitsko-dalmatinsku županiju na crvene liste i traže dvotjednu karantenu za svoje državljane na povratku s odmora u Hrvatskoj. Znači li to da je sezoni 2020. došao kraj, pitali smo Joška Stellu, direktora Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

'Idući dani bit će ključni. Sve ovisi o tome koliko će potrajati ove mjere koje su uvele određene države. Ako potraju nekoliko dana, mislim da ćemo i dalje imati sezonu, no ako ostanemo na crvenoj listi idući tjedan, onda će situacija biti dosta teška pa mislim da čak možemo govoriti i o tome - kraju sezone. Imamo dobar booking za rujan i listopad, no od jučer su počela masovna otkazivanja. 60 posto gostiju u našoj županiji su iz Njemačke, Češke, Poljske i Hrvatske. Ako Nijemci povuku Čehe i Poljake i oni stave Hrvatsku ili županiju na crvenu listu, neće biti dobro. Sve će ovisiti o tome što će se događati narednih dana i kakve će poteze povući avioprijevoznici', kaže Stella.

Jutros je održan i sastanak Stožera Civilne zaštite. Brojke novozaraženih su rekordne. Kako doznajemo, odlučeno je da se donesu mjere koje bi trebale obuzdati epidemiju. Najveći broj novozaraženih su mladi, a žarišta su mjesta većih okupljanja, krštenja, pirevi, klubovi...

Vaša reakcija na temu