Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KREĆE SANACIJA STEPINČEVE 'Još samo čekamo garažu, pa ćemo postati prvi kvart koji je sredio svu infrastrukturu!'

KREĆE SANACIJA STEPINČEVE 'Još samo čekamo garažu, pa ćemo postati prvi kvart koji je sredio svu infrastrukturu!'

Daniel Lolić i Marin Mazić su osjetili potrebu da zahvale svima koji su im pomogli

Nakon višegodišnjeg čekanja, napokon kreće sanacija Stepinčeve ulice u čitavoj dužini, dakle 600 metara. Sanacija uključuje izmjenu kolničkog zastora, uređenje horizontalne i vertikalne signalizacije te usklađenje uspornika. Radovi bi trebali trajati dva tjedna. Cesta, koja je žila kucavica kotara Lokve, u lošem je stanju, a na pojedinim dijelovima i u izrazito lošem. Ova sanacija je rezultat dvogodišnjeg truda predsjednika Gradskog kotara Lokve Daniela Lolića i županijskog vijećnika Marina Mazića. Ovaj dvojac je obilazio nadležne službe Grada Splita, ukazujući na ovaj gorući problem kotara te potrebu za što hitnijom sanacijom, a sada su zamolili prostor u mediju da se zahvale svima koji su im pomogli.

- Ovim putem upućujem veliko hvala Igoru Stanišiću, predsjedniku Gradskog vijeća koji je svojim zalaganjem omogućio rješavanje ovog problema. Primio nas je nekoliko puta, strpljivo saslušao svu problematiku kotara te se aktivno zauzeo za rješavanje. Također se zahvaljujem Petru Škoriću, potpredsjedniku Gradskog vijeća na zalaganju i podršci u rješavanju ovog problema - rekao je Mazić.

- Održan je isto tako konstruktivan sastanak s direktorom Parkova i nasada Sašom Franjkićem i njegovim timom. Dogovorena je daljnja suradnja u vidu sadnje novih stabala gdje god za to ima mjesta. Za odabir vrste stabla i njihov raspored uzimat će se stručno mišljenje Parkova i nasada. Ostali dogovoreni radovi, odrađeni su rekordnom roku. Svakako vrijedi istaknuti popravak 20-ak oštećenih klupa. Na par lokacija posađena je i živica, koja je, nažalost, djelomično potrgana. Apeliramo na one koji je trgaju da se u budućnosti suzdrže od toga - dodao je županijski vijećnik iz tog kvarta.

Nakon uređenja Stepinčeve ulice, Lolić i Mazić kažu da kvartu još samo nedostaje garaža, a nakon što se i ona napravi Lokve će biti možda i prvi kotar u Splitu koji je sredio sva infrastrukturna pitanja.

- Moramo najaviti podzemnu garažu u Stepinčevoj ulici koja bi se trebala početi graditi ovo ljeto. Garaža bi se gradila na mjestu sadašnjeg školskog igrališta, a samo igralište bi se uredilo na krovu garaže i bilo bi moderno i polivalentno, po svim europskim normama. Veliko hvala Split parkingu i njihovom direktoru Marku Bartuliću s kojim već mjesecima surađujemo u pripremi cijelog projekta garaže od 220 parkirnih mjesta - rekao je Lolić.   

Kada smo nabrojili što će se napraviti, na red je došlo i to što se već odradilo.

- Prvi smo gradski kotar koji je do kraja proveo odluku Gradskog vijeća o zelenim otocima te smo uz četiri postojeća ugibališta sagradili još 12 dodatnih za zelene otoke, tako da ih sada imamo 16, što je četiri više od plana. Zeleni otoci se nalaze po cijelom kotaru čime smo građanima omogućili da recikliraju otpad na dnevnoj bazi - pohvalio se predsjednik kotara.

Ulaže se, kaže, u dječja igrališta (sanaciju postojećih sprava i pješčanika kao i izgradnju novih), potpuno su obnovljena oba balotaška igrališta u kotarskom parku (građevinski radovi, postavljanje novih ograda, bojanje zidova i ograde), a u tijeku je uređenje površine za istrčavanje pasa i postavljanje zaštitne ograde na istoj površini u Stepinčevoj ulici.

- U suradnji s gradskim vlastima radimo na poboljšanju uvjeta života u kotaru u svim segmentima, pogotovo na projektima koje kotar Lokve ne bi mogao sam financirati iz svojih decentraliziranih sredstava. Pritom treba istaknuti asfaltiranje Šižgorićeve ulice u punom profilu prije dvije godine od strane Grada, što nam je bio ogroman vjetar u leđa u komunalnom smislu. Kao što je spomenuo Mazić, svakog trenutka bi trebali početi radovi na sanaciji cijele Stepinčeve ulice i postavljanje novog asfalta u punom profilu te usklađivanje prometne regulacije (parkirnih mjesta za invalide i uspornika) i njihovo vraćanje u zakonske okvire, a prema Zakonu o sigurnosti na cestama. Ovim putem se želim zahvaliti gradskim vlastima, a posebno gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari i dogradonačelniku Ninu Veli koji su prepoznali naše probleme te pronašli sredstva za sanaciju prometnice koja nije pristojno sanirana više od dva desetljeća. Zahvaljujemo se savjetniku gradonačelnika za komunalu Ivici Grubišiću i pročelniku Damiru Ordulju te djelatnicima nadležne gradske službe Damiru Babiću i Damiru Juraču na stručnoj pomoći oko realizacije ovog projekta. Također moram naglasiti da smo veliku potporu imali od strane gradskog vijećnika iz našeg kotara Duje Sučića - zaključio je Lolić.

Vaša reakcija na temu