Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com KRENUO IZ METKOVIĆA Ivo Matičević propješačit će Hrvatsku zbog plemenitog cilja

KRENUO IZ METKOVIĆA Ivo Matičević propješačit će Hrvatsku zbog plemenitog cilja

Samo gazim, ni bura ni drugi vremenski uvjeti neće me spriječiti - poručio je

Ivo Matičević je 14. siječnja iz Metkovića krenuo pješice za Zagreb. On hodočašćem, kako javlja portal 24sata, želi pokazati da se ništa nije učinilo u vezi s poboljšanjem zdravstvene skrbi za Neretljane.

- Minimum je uspostava helikopterske medicinske službe. Izvan turističke sezone građani Metkovića nemaju, po Ustavu garantiranu, odgovarajuću zdravstvenu skrb unutar zlatnog sata. Ništa se konkretno ne događa, samo jedna kozmetika koja se plasira ljudima - rekao je Matičević za 24sata.

Kazao je kako se tijekom puta uvjerio da su i u drugim dijelovima Dalmatinske zagore mještani suočeni s tim problemima.

- Kad sretnem majku petero djece koja plače i kaže mi kako se samo boji da joj dijete ne zakašlje, da se ne razboli, jasno mi je da nismo svi u istom položaju, da puno ljudi ima problema kao i mi u dolini Neretve, iako bi, prema hrvatskom Ustavu, svi trebali biti jednaki. A samo tražim da institucije ove države rade svoj posao i štite ljude, svoje stanovnike! Zato nema priče da neću doći do Zagreba, samo gazim, ni bura ni drugi vremenski uvjeti neće me spriječiti niti me mogu omesti - odlučan je Matičević. 

Vaša reakcija na temu