NEMA DOKAZA Kristijan Stojanović po drugi put oslobođen optužbe za ubojstvo Ive Stipetića

NEMA DOKAZA Kristijan Stojanović po drugi put oslobođen optužbe za ubojstvo Ive Stipetića

'Ni uz najbolju volju nismo mogli smjestiti optuženog u inkriminiranom razdoblju na Kočinje brdo', kazao je sudac

Kristijan Stojanović ponovno je oslobođen optužbe za teško ubojstvo Ive Stipetića na Kočinjem brdu kraj Klisa u prosincu 2010. godine, i to zbog nedostatka dokaza. 

'Sudsko vijeće ni uz najbolju volju nije moglo smjestiti optuženog u inkriminiranom razdoblju na Kočinje brdo', kazao je sudac Dinko Mešin

Stojanoviću je ovo već druga oslobađajuća presuda u tri suđenja. Prvi put je osuđen na 14 godina, no Vrhovni sud zaključio je da je preuranjen zaključak da je ubio Stipetića. U ponovljenom suđenju je oslobođen, no i ta je presuda ukinuta jer nije napravljena vremensko-prostorna analiza kretanja optuženog. 

Stojanović je optužen da je Stipetića usmrtio na krajnje podmukao način dovevši ga na Kočinje brdo kako bi isprobali automatsko oružje. Stipetića su pronašli početkom prosinca 2010. godine. Ubijen je s dva hica u glavu. Stojanović je uhićen i optužen nakon godinu i pol dana nakon što je njegov kum Ivica Šerić kazao da se na jednoj večeri hvalio kako je upravo on likvidirao Stipetića. 

'Postupak se vodi od 2013. godine. Stipetić je likvidiran s dva hica u glavu nakon 18 sati. Tog 3. prosinca u 17.59 čuo se sa svojom djevojkom. Razgovor je potrajao minutu. Sporno je bilo je li Stojanović počinio ovo kazneno djelo. Ovo vijeće nije uzelo iskaz Ivice Šerića kao vjerodostojan. Jednom je rekao da je Stojanović sam ubio Stipetića, onda je rekao da je s njim bio i Željko Rajić, a potom da je Stojanović pucao s dva pištolja i da Rajić nije bio tamo. To je obrazložio s tim da mu je Rajić tako rekao. Ostali svjedoci nemaju neposrednih saznanja o kaznenom djelu i svjedoče u korist Stojanovića', kazao je sudac Mešin. 

Nerazjašnjene okolnosti 

'Je li Stojanović mogao to napraviti? Teško. U 17.30 ispred Druge policijske postaje pokupio je Stipetića, u 17.59 je žrtva još uvijek živa. Stojanović tvrdi da ulazi u teretanu gdje se zadržao sat, sat i pol. Zaposlenica navodi da je došao u 17 i potom otišao. Vratio se nakon sat, sat i pol, nije se mogla precizno očitovati o vremenu. Vještak za telekomunikacije naveo je da Stojanovićev mobitel od 18.07 nema signala. U teretani nema signala, osim na pultu. U 19.42 nazvao je prijatelja da dođe na trening, a u 19.50 zove brata da se nađu kod Superkonzuma. Optuženi nije mogao biti na Kočinjem brdu, ako je bio u teretani. Njegov mobitel ni u jednom trenutku nije lociran kod Klisa', obrazlagao je presudu sudac Mešin. 

Barutne čestice nađene u Stojanovićevom automobilu nisu se mogle povezati s događajem, a sudac Mešin zapitao se zašto nisu izuzete gume s njegovog auta kako bi se provjerilo odgovaraju li tragovima guma nađenim na mjestu ubojstva. 

'Dosta je nerazjašnjenih okolnosti', zaključio je Mešin na kraju. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55204, "");
Pregledaj komentare
29