Foto: Milan Šabić KRIZA VLASTI: Sutra se neće održati sjednica Gradskog vijeća, HDZ i HGS se nisu dogovorili

KRIZA VLASTI: Sutra se neće održati sjednica Gradskog vijeća, HDZ i HGS se nisu dogovorili

Podržavamo rad gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i njegova tima, kao i ciljeve i program za koji je dobio potporu naših sugrađana, a koji očekuju da taj posao uspješno i dovrši - rekao je Petar Škorić

Dogovor HDZ-a i HGS-a očito nije postignut jer odgađa se nastavak sjednice planiran u srijedu. Vijećnici HGS-a su napustili sjednicu, podsjetimo, a Željko Kerum koji je u Italiji je izjavio da je to po njegovom nalogu i da neće ni doći na nastavak.

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, pak, u utorak kasno navečer nam je poslao izjavu u kojoj je istaknuo da će, kao i do sada, sve nesporazume i različita promišljanja riješiti argumentiranom raspravom na koalicijskim sastancima, a nakon toga uslijedit će i nastavak rada Gradskog vijeća.

- Danas je održana tematska sjednica o stanju u Park šumi Marjan i ono što je najvažnije istaknuti jest jednoglasno usvajanje izvješća stručnjaka. Konsenzus svih vijećnika od iznimne je važnosti za sve naše sugrađane koji s pravom očekuju nastavak sanacije Marjana. Treba jasno istaknuti da će ova gradska vlast učiniti sve u svojoj moći kako bi ovaj naslijeđeni problem što učinkovitije riješila i nastavila borbu za očuvanje našeg najvrjednijeg resursa. Ova tema od širokog javnog interesa propatila je i opetovanim medijskim pritiscima, partikularnim oporbenim interesima, ali i željom pojedinaca za samopromocijom. Mogu se samo nadati kako će se budućim raspravama pristupiti na jedan kvalitetan, a ne populistički način. Završetkom tematske, uslijedila je redovita 21. sjednica Gradskog vijeća, čiji je nastavak dogovoren sutra. U međuvremenu smo upoznati s odlukom HGS-a Željko Kerum o nedolasku na sutrašnju sjednicu. Iako je naša dosadašnja suradnja bila uspješna, stabilna i konstruktivna, kako u Gradu tako i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odluka o izostanku našeg koalicijskog partnera je legitimna i kao takvu je poštujemo. Pojedina pitanja oko kojih postoje nesuglasice dio su demokratskog procesa upravljanja i kao takva ne bi trebala utjecati na kvalitetu dosadašnje suradnje. Osobno smatram kako će se upravo takva, kvalitetna suradnja nastaviti i dalje, prije svega imajući u vidu interes naših sugrađana. Kao i do sada, sve nesporazume i različita promišljanja riješit ćemo argumentiranom raspravom na koalicijskim sastancima, a nakon toga uslijedit će i nastavak rada Gradskog vijeća. Podržavamo rad gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i njegova tima, kao i ciljeve i program za koji je dobio potporu naših sugrađana, a koji očekuju da taj posao uspješno i dovrši - izjavio nam je Škorić.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare