KRIZA VLASTI U SPINUTU Kotar ostao bez predsjednika, novi nije izabran

KRIZA VLASTI U SPINUTU Kotar ostao bez predsjednika, novi nije izabran

Nakon ostavke Andrije Čaljkušića sve su izvjesniji novi izbori

Na danas održanoj sjednici vijeća kotara Spinut nije izabran novi predsjednik. Potpredsjednik (nezavisni) Zoran Sambol predložio je Enca Kovačevića iz HDZ-a, no prijedlog nije prošao jer su za njega glasali Sambol, Kovačević i nova članica vijeća iz redova HDZ-a Matea Grbešić, koja je u Vijeće delegirana nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Andrije Čaljkušića. Nije bilo dovoljno jer treći vijećnik HDZ-a Stjepan Merčep nije došao na sjednicu tako da je na koncu omjer glasova bio 3 : 3. Oporba sastavljena od SDP-ovaca Tea Krnića i Maje Negovanović te Trišnje Pejić iz Nove ljevice nije imala svog kandidata za predsjednika. Oni imaju za cilj nove izbore, što će se po svoj prilici i dogoditi ako se na idućoj sjednici ne izabere predsjednik. 

Predsjednik kotara Andrija Čaljkušić dao je ostavku nakon što se otkrilo da je tražio da Grad Split u financiranje za ovu godinu uvrsti i izradu idejnog rješenja za spoj Gajeve i Mandalinskog puta. Čaljkušić je tvrdio da nikada ništa takvo nije tražio, ali ga je demantirao Grad Split, odnosno, pročelnik Jurica Vojnović, pročelnik Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima. Vijećnici su jednoglasno odlučili da se projekt stopira, a vođa oporbe Teo Krnić zatražio je sjednicu na kojoj bi vijećnici glasali o povjerenju Čaljkušiću. Donedavni predsjednik tu sjednicu nije zakazao očito svjestan da neće imati potrebnu većinu da preživi glasanje o povjerenju. 

Čaljkušić je za opstrukciju i destrukciju optužio oporbu, ali i vijećnika HDZ-a Stjepana Merčepa. Tvrdi da nije slušao upute vodstva stranke. Čaljkušić nam je otkrio i da je temeljeni ogranak HDZ-a u Spinutu zatražio da se Merčep isključi iz stranke. Merčep, pak, kaže da bi trebalo isključiti Čaljkušića jer je u kotar doveo DORH. Optužio ga je za nezakonito korištenje kotarskih prostorija i da je s računa digao 15 tisuća kuna bez odobrenja vijeća. Kotarski vijećnici su pozvani na policiju kako bi dali iskaz u vezi toga. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(65925, "");
Pregledaj komentare