Foto: Milan Šabić Krstulović Opara: Nije me postavio HDZ nego građani, spreman sam za izbore

Krstulović Opara: Nije me postavio HDZ nego građani, spreman sam za izbore

Siguran sam da ima dovoljno kvalitetnih vijećnika koji su u stanju služiti ovome gradu a ne igrati se s izborima kada oni nisu potrebni, dodao je gradonačelnik

Na najavljeni nastavak sjednice Gradskog vijeća koja nije službeno odgođena, izuzev poruke predsjednika splitskog  HDZ-a Petra Škorića, došao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa zamjenicima. Kao da će se održati. Odgovarao je na pitanja medija o aktualnoj situaciji u gradu pod Marjanom.

Jeste li se čuli s Kerumom?

-  Ne, ja se s njim ne slušam. 

Kako će se riješiti kriza vlasti?

- Nema krize vlasti, ali ima krize u radu Gradskog vijeća.

Vi s tim nemate veze?

- Itekako imam veze s radom Gradskog vijeća. Ja sam na početku svog mandata pred 22 mjeseca pozvao gradske vijećnike da odgovaraju svojim sugrađanima i da gradimo zajedno jednu pozitivnu priču. 

Komentar na Kerumov zahtjev da vas HDZ ne podrži za naredni mandat?

- Nemam što komentirati, ja sam zadnji koji ću plakat ili biti žalostan zbog takvih izjava. Uopće me ne tangiraju, ja vozim dalje. Ajmo mi odradit ovaj mandat, ovo zbog čega su nas građani izabrali.

Kerum najavljuje izbore za Gradsko vijeće?

- Pitajte vijećnike, ja s ovim vijećem koje ima mandat kanim raditi.

Jeste li se čuli sa Škorićem i što ste njemu rekli?

- Nas dvojica smo se dogovorili o daljnjem postupanju i vidjeli ste njegovu izjavu s kojom se ja uglavnom slažem. I to je to, tražimo dalje modele za nastavak rada u Gradskom vijeću.

Marijana Puljak se ubacila.

- Evo potvrda da se model nastavka Gradskog vijeća traži u političkoj trgovini.

Gradonačelnik je uzvratio da to nije točno. Upitan je potom o GUP-u kao prijeporu s Kerumom.

- Nemam informacija, nismo došli o tome do Gradskog vijeća, ali je žalosno da se jednu ovakvu situaciju koristi  u izborne svrhe s populističkim temama optužujući da je riječ o političkoj trgovini. Ja u njoj ne sudjelujem niti ću ikada u njoj sudjelovati i borio sam se u cijelom svom političkom životu protiv takvih metoda. Moji su zamjenici i suradnici u Banovini, radimo svoj posao, za razliku od nekih koji izdaleka bi htjeli upravljati našim gradom, šaljući  poruke. Naučio sam biti ovdje, biti dostupan i bit ću stalno. Gradsko vijeće ima svoju dužnost, ovlasti i neka izvoli raditi. Ja ću sa svim svojim službama odgovarati na ono što Gradsko vijeće od nas traži.

Izgleda da HGS ucjenjuje HDZ koji vas je postavio...

- Nije mene postavio HDZ nego građani. Ja sam vodio ovu listu i pobijedio na ovim izborima s rezultatom koje nitko prije nije nikada postigao. Dakle, ja sam pobjednik u ovome gradu, imam svoj mandat, odgovaram svojim sugrađanima, ne svojim članovima stranke samo, nego svima građanima. I taj posao ću odrađivati kao što sam odrađivao i do sada, potpuno pošteno i predano.

Vaša vam je stranka okrenula leđa? 

- Moja stranka meni nije okrenula leđa, ovu listu sam ja predvodio, to je moja lista. Grad neće biti blokiran, ako se sjednica ne održi u sljedeća tri mjeseca, ide samoraspuštanje. Super, idemo na izbore, opet ću pobijediti. Spreman sam.

Jesu li u interesu Vaše stranke izbori za Gradsko vijeće?

- Nije u interesu građana izlaziti na nove izbore. Siguran sam da ima dovoljno kvalitetnih vijećnika koji su u stanju služiti ovome gradu a ne igrati se s izborima kada oni nisu potrebni. 


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare