Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KRSTULOVIĆ OPARA: POS u Hercegovačkoj nije ideja SDP-a, to je moja inicijativa i inicijativa moje administracije!

KRSTULOVIĆ OPARA: POS u Hercegovačkoj nije ideja SDP-a, to je moja inicijativa i inicijativa moje administracije!

Ministar graditeljstva i prostornog uređena sastao se sa županom i gradonačelnikom

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Darko Horvat, sastao se danas sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom i gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom koji se osvrnuo na današnju prezentaciju SDP-a o gradnji POS-ovih stanova u Hercegovačkoj.

- Na početku mandata sam imao šest točaka u kojima sam morao razriješiti odnose Grada i države, pet od tih točaka je riješeno. Darovanje zemljišta na Dračevcu moji prethodnici nisu uspjeli napraviti, šest garaža je riješeno, hotel za samce je riješen, teren za izgradnju škole Kamen-Šine je riješen, škola je završena, djeca su u školi, Korešnicu moramo rješavati na današnjem sastanku, a riješeno je i upravljanje Podrumima Dioklecijanove palače. Kada smo to riješili krenuli smo u izradu Masterplana uređenja Kopilice i gradske luke, jedan od glavnih argumenata je rješavanje već preuzetog zemljišta na Dračevcu gdje će se graditi Tehnološki centar za kojeg smo dobili lokacijsku dozvolu, a drugi dio prostora je ostavljen za Prometovu garažu kako bi na prostoru na Kopilici izgradili oko 500 stanova. I sad mi kažete da je to inicijativa SDP-a. Ne, to je moja inicijativa i inicijativa moje uprave koju prati središnja vlasti. Vjerujem da će i vijećnici SDP-a prihvatiti moj Masterplan kako bi se taj projekt realizirao - kazao je Krstulović Opara. 

Na pitanje hoće li se ponovno kandidirati za gradonačelnika ponovio je da je već dobio potporu premijera, ali da još nije vrijeme za odluku o tome.

- O toj odluci ću razgovarati s liječnicima i obitelji, razmišljam izvan svog mandata, planiram razvoj grada za 20 godina, svi moji prethodnici su razmišljali mandatno i zato ovaj grad ije išao naprijed - rekao je.

Razgovarali su o problemu ljekarni, o problemu škola, o problemu onih nekretnina i institucija u kojima su vlasnici i osnivači županije, a te se institucije se nalaze ili koriste prostore koji su u vlasništvu RH. 

- Nema nikakvog razloga da se ti prostori ne stave u potpuno vlasništvo jedinca lokalne samouprave. Dogovorili smo konkretne sljedeće korake. Cilj je da sve ono što je u interesu lokalne samouprave bude stavljeno na raspolaganje lokalnoj zajednici, a jedan dio državnih nekretnina u punopravno vlasništvo. Jučer smo zatvorili natječaj za subvencionirane stambene kredite, zaprimili smo više od 4500 zahtjeva. Sličan natječaj smo imali u ožujku kada smo sklopili 3339 ugovora s mladim obiteljima. Trend koji se vidi i u ovom natječaju je da centar velikih gradova više nije toliko interesantan za kupnju nekretnina nego da su mlade obitelji počele kupovati nekretnine i u ruralnim dijelovima i to nas veseli. Sigurno je da ove probleme koji su zaostaci prošlosti nećemo riješiti danas, ali danas ćemo definirati konkretne korake što i kako dalje, vjerujem da ćemo do kraja godine te stvari staviti u arhivu i početi se baviti nekim novim stvarima - kazao je Horvat.



Vaša reakcija na temu