Krstulović Opara o brisanju materijala o sanaciji Marjana: 'To ne mogu komentirati, to su tehničke stvari'

Krstulović Opara o brisanju materijala o sanaciji Marjana: 'To ne mogu komentirati, to su tehničke stvari'

Ugostitelje je optužio zbog velikog broja kafića i smrada ulja iz friteza...

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je odgovarao na pitanja zašto nisu javno dostupni materijali o sanaciji Marjana.

- Svi su materijali objavljeni i na Stožeru i na Povjerenstvu i vjerujem da sve službe i institucije koje se interesiraju za taj predmet su ga dobile. Vjerujem da će službe i do sjednice Gradskog vijeća dati kvalitetan odgovor i nema nikakvog razloga da informacije koje su dostupne budu podijeljene svima - tvrdi Krstulović Opara.

Uključuje li to i vraćanje odgovora na vijećničko pitanje na stranice Grada u kojem se iznosi brojka o nedoznačenim stablima?

- To ne mogu komentirati, to su tehničke stvari - kazao je.

Rekao je još da sječu nedoznačenih stabala ne može komentirati, a na upit tko će odgovarati za ono što se događa na Marjanu uzvratio je da je on spreman odgovarati, samo neka struka kaže svoje.

Iznio je i da nema problema s davanjem dokumentacije.

Ako je tako javno i transparentno, zašto nije objavljeno i na stranicama Grada, uključujući rezultate nadzora? - pitali su novinari.

Gradonačelnik je uzvratio protupitanjem da mogu li se provjeriti sve pojedinosti i precizno pitati.

Mediji su ponovili identično pitanje.

- Bit će objavljeno ako je dužnost objaviti - priznao je nesvjesno gradonačelnik da nema traženih podataka javno.

Komentirao je i hoće li Split stopama Dubrovnika gdje se zabranjuje otvaranje restorana narednih pet godina.

- Dubrovnik se sustavno, više od desetljeća bavi komunalnim redom, s gospodarenjem javnim prostorom, sa svojom turističkom i ugostiteljskom ponudom i naravno kada se tako sustavno baviš, da dolaziš do ovakvih inovativnih, evolutivnih rješenja. Mi smo se problemom javnog prostora i ugostiteljskog buma počeli baviti tek prije dvije godine. Kada dođemo u situaciju u kojoj je Dubrovnik, bit ćemo svi sretni i zadovoljni - rekao je.

Ustvrdio je i da Dubrovnik ima savršeno uređenu podlogu da se ta odluka može provesti, a Split nema.

- Dubrovnik je izvrsna turistička destinacija, što mi tek moramo postati. Vjerujem da kada vijećnici usvoje komunalni red da ćemo imati podlogu za kvalitetna rješenja - smatra.

Ipak, Splitu treba tri godine za komunalni red. Mediji su ga podsjetili da je za vrijeme predizborne kampanje govorio da je previše mirisa ulja iz friteza, kafića...

- I dalje se s tim slažem - kazao je.

Potom okrivio ugostitelje.

- Vidjeli ste naše prijedloge koji su dočekani na nož pogotovo od jednog dijela ugostitelja koji su vama medijima i javnosti, s vrlo elokventnim pitanjima i pismima pokušali skrenuti pozornost na bitnost njihovih aktivnosti. Volio bih vidjeti da su tako aktivni i u organiziranju adventskih svečanosti prema onima koji su najpotrebniji. Vjerujem da će to i učiniti, a ne samo zato da bi bili u našem gradu tijekom ljeta radi zabava - završio je gradonačelnik.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(53956, "");
Pregledaj komentare