Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KRSTULOVIĆA OPARU BLOKIRALI STRANAČKI KOLEGE Splitski HDZ zaustavio projekt zamjene javne rasvjete

KRSTULOVIĆA OPARU BLOKIRALI STRANAČKI KOLEGE Splitski HDZ zaustavio projekt zamjene javne rasvjete

Smatraju da nije dobar i da je preskup

Splitska gradska uprava neće ići u zamjenu javne rasvjete vrijedne 62 milijuna kuna. Iako je projekt najavljivan ima gotovo dvije godine, prvo ga je 'zakočio' koalicijski partner jer je u posljednjem trenutku serviran na Vijeće, a nakon toga se još razrađivao. Sada je gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i savjetnika Krešimira Budišu zaustavio HDZ. Vrh splitskog HDZ-a je odlučio da ovaj model nije dobar i o tome su, kako doznajemo i ne prvi put, izvijestili gradonačelnika. Krstuloviću Opari nije dobro sjela ova odluka stranačkih kolega, ali izbor više nema.

U HDZ-u smatraju da sada nema niti jedan razlog za krenuti u zamjenu, pogotovo po model ESCO kakvog su izabrali u Banovini. Drže da treba raspisati natječaj i da Grad bude investitor.

Već duže vremena vijećnik stranke Pametno za Split i Dalmaciju, Jakov Prkić upozorava da  planirani model zamjene 15.000 rasvjetnih tijela na gradskim ulicama i prometnicama 'nije čist'.

Vaša reakcija na temu