Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KUKAVICA: Mi ne želimo nove izbore, to bi bilo  neozbiljno prema biračima

KUKAVICA: Mi ne želimo nove izbore, to bi bilo neozbiljno prema biračima

'Domovinski pokret nije imao razloga da ima problema sa mnom'

MOST-ov nezavisni kandidat za splitsko-dalmatinskog župana, koji je nakon pobjede HDZ-ovog Blaženka Bobana ušao u Županijsku skupštinu na konstituirajućoj sjednici predložen je za predsjednika. Podržali su ga svi iz oporbe, osim toje članova Domovinskog pokreta, koji su bili suzdržani, a ključani za formiranje.

Gostujući na N1 Kukavica je pojasnio kako je nezadovoljstvo stanjem u županiji što je prihvatio poziv Mira Bulja da se kandidira za župana na lokalnim izborima. Dodao je i kako je u tom smislu postojao jedan dogovor svih oporbenih čelnika da sklope većinu i na taj način pokušaju parirati HZD-u koji je 30 godina jedina i odlučujuća snaga, da na taj način naprave balans. 

- Sada kada je došla ta skupština, kada je trebalo dignuti ruku zastupnici Domovinskog pokreta nisu podigli ruku, bili su suzdržani.

Mi ne želimo nikakve koalicije jer one ogračinavaju svih nas u radu Županijske skupštine. Jesu li to neprirodene koalicije da se članstvo loše osjeća, ja na to ne bih pristao. Ja ovdje želim govoriti o projektnim koalicijama. Ivica Kukavica nije 'smokvin list' nego kandidat MOST-a. Moje životne vrijednosti su svima jasne. Nekorektno je nabacivanje blatom. Nema nikakve prljave igre. Ovo je politika čistih ruku. Ako pričamo o temama koje smetaju neke partnere, oni po svojoj savjesti rade. Naš primarni cilj je da se sve odluke donose u Županijskoj skupštini, pred okom naroda i svih novinarama, poručio je Kukavica. 

Dodao je kako svi podaci govore da je ovo žuapnija s najvećom stopom nezaposlenosti, da zaostaje u svim infrastrukturnim projektima. 

- Nama nije cilj pošto-poto rušiti nešto što je dobro. Župan Boban je izabran i ja mu čestitam. Moja namjera nije rušiti ono što je dobro. Mislimo da možemo biti dobri partneri županu u svemu ovome. Možda postoje neka područja gdje župan ne može djelovati, a da jedan ovakav nezavisni predsjednik bude korektiv.

Ne želimo nove izbore. Ispast ćemo neozbiljni da ne možemo napraviti Skupštinu koja će raditi posao u njihovom interesu. Ovo je prva trećina bila, budući da se Skupština može formirati iz tri pokušaja. U roku od 30 dana će biti druga. Da li će se dogoditi pat situacija, očito je da hoće. Najbolja situacija bi bila da ja dobijem povjerenje od svih, zaključio je Kukavica.

Ne odbacuje mogućnost da će se s Domovinskom pokretom možda ipak postići dogovor.

- Mi imamo u politici puno primjera kako su ljuti protivnici sjedali za stol. Nikad ne recite nikada. Ja sam se ovdje maksimalno fokusirao na Split i županiju. Neozbiljan mi je razgovor da se netko sakrio iza nekoga. Ja želim promijeniti svih nas da ta županija funcionira na parlamentaran način.

Po meni Domovinski pokret nije imao razloga da ima problema sa mnom. Na koji način će se oni organizirati, kome će se priključiti, sve je na njima.

Ili novi izbori ili popuštanje sa svih strana da se Skupština konstituira i da počnemo raditi. Mi kao MOST se ne bojimo novih izbora, kazao je Kukavica.

Vaša reakcija na temu