Laburisti: Vlada smatra da je Brodotrogir uspješno restrukturiran, a radnici tvrde da do tehnološke obnove nije došlo

Laburisti: Vlada smatra da je Brodotrogir uspješno restrukturiran, a radnici tvrde da do tehnološke obnove nije došlo

Brodogradnja je jedina profitabilna dugoročno samoodrživa izvozna grana, koja uz popratne industrije može pokrenuti cijelo hrvatsko gospodarstvo, smatraju Hrvatski laburisti

Laburisti su danas sazvali konferencije za medije na temu brodogradnje u Trogiru i u Rijeci. U Trogiru su, poručuju, skrenuli pažnju na neistine vezane uz restrukturiranje Brodotrogira. Sumnjaju i u zahtjeve EU za potrebom smanjenja proizvodnje u brodogradnji i u nužnost privatizacije škverova. 

- Vlada smatra restrukturiranje uspješno provedenim, a radnici svjedoče da do tehnološke obnove brodogradilišta nije došlo. Kontrola restrukturiranja je bila nedovoljna. Uspješno poslovanje škvera je u koliziji sa smanjenjem plaća i prijetnjama novim masovnim otpuštanjem radnika - poručili su Laburisti.

Dodali su da im je žao što ova, a ni prethodne Vlade, ne shvaćaju značaj brodogradnje za Hrvatsku. 

- Brodogradnja je jedina profitabilna dugoročno samoodrživa izvozna grana, koja uz popratne industrije može pokrenuti cijelo hrvatsko gospodarstvo, a za koju i dalje školujemo kadar. Naši stručnjaci obnavljaju brodogradilišta po svijetu, dok su isti doma neiskorišteni ili čak nepoželjni - zaključili su Hrvatski laburisti-stranka rada.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14