Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LATKOVIĆU ODUZETA KONCESIJA NA VRUJI Samo su vijećnici HGS-a bili protiv

LATKOVIĆU ODUZETA KONCESIJA NA VRUJI Samo su vijećnici HGS-a bili protiv

Hoće li se realizirati?

Na samom kraju maratonske sjednice Županijske skupštine vijećnici su još jednom izglasali oduzimanje koncesije na Vruji firmi Point, u vlasništvu Stipe Latkovića. Protiv su bili vijećnici HGS-a, Marina Nimac Kalcina, Toni Jurišić Sokić i Petroslav Sapunar.

Ostali vijećnici nisu dvojili trenutka o sudbini jednog od najpoznatijih dalmatinskih nelegalnih graditelja.

- Jedini je razlog za što smo bili protiv što smatramo da je nije pametno oduzimati tijekom zime. More i valovi će svoje odraditi, a ako se nitko ne bude brinuo o toj plaži, neće je biti. Zaboravimo koncesionara, promislimo na turiste i sugrađane, oni će ostati bez tog sadržaja - obrazložio je Jurišić Sokić.

Županija je, podsjetimo, prije tri godine već oduzimala koncesiju Latkoviću. Poduzetnik se žalio, a Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture žalbu je prihvatilo.

Zbog uzurpacije pomorskog dobra i građevinskih radova, probijanja ilegalnog puta kako bi se i turisti mogli spustiti automobilom do nelegalnog resorta, prošlo ljeto su održani prosvjedi. Nekada jedna od najljepših netaknutih plaža postala je simbol uzurpacije i devastacije.

Latković, dodajmo, ima 15 dana za žalbu.

Vaša reakcija na temu