Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Lauc podijelio važno otkriće o koroni

Lauc podijelio važno otkriće o koroni

Ovo zatvara jedno poglavlje

Molekularni biolog i gostujući predavač na američkom sveučilištu Johns Hopkins, Goran Lauc podijelio je na svom Facebooku nova saznanja o koronavirusu. 

Prenio je znanstveni rad koji je ocijenio značajnim jer bi, kako je ustvrdio, trebao zatvoriti jedno od nepoznatih poglavlja koronavirusa koje se tiče širenja virusa, odnosno njegova prenošenja  s jedne na drugu osobu. 

Napomenuo je kako istraživanje pokazuje da najmanje 40 posto, a u nekim slučajevima čak i preko 80 posto osoba koje su inficirane SARS-CoV-2 virusom (pozitivne na PCR testu) ne razvijaju nikakve ili gotovo nikakve simptome. One, nastavlja Lauc, ne znaju da su zaražene, a mogu prenijeti virus drugima čime se objašnjava zašto se u početku činilo da se virus jako brzo širi. 

Lauc kaže kako je sada jasno da se koronavirus nije tako brzo širio nego se testiralo sve više i više ljudi te da se tako pronalazilo sve više pozitivnih slučajeva koji su već prije bili zaraženi, a da to nitko nije znao.


Vaša reakcija na temu