LEŠ U ŠKRINJI Smiljana Srnec proglašena krivom za ubojstvo sestre, dobila je 15 godina zatvora

LEŠ U ŠKRINJI Smiljana Srnec proglašena krivom za ubojstvo sestre, dobila je 15 godina zatvora

Osuđena nije prestajala plakati

Varaždinski Županijski sud donio je nepravomoćnu presudu u slučaju ubojstva u Palovcu koje je šokiralo Hrvatsku. Smiljana Srnec proglašena je krivom za smrt svoje sestre Jasmine Dominić te osuđena na 15 godina zatvora. Određena joj je maksimalna zatvorska kazna, a u nju joj se uračunava vrijeme provedeno u zatvoru. Mora platiti i 22.000 kuna sudskih troškova, piše Jutarnji.

Sudac Tomislav Brđanović u obrazloženju presude iznio je zašto smatra daje Smiljana Srnec kriva za smrt sestre Jasmine, a rekao je da su iz svih provedenih dokaza i vještačenja kod suda stvorili nedvojben zaključak da je Smiljana Srnec počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret.

- Središnje pitanje je tko je usmrtio Jasminu Dominić i vrijeme izvršenja. Prema prijavi nestanka svjedoci govore da su žrtvu vidjeli u ljeto 2000. godine, a prema zadnjem opisu da je viđena u kolovozu 2000. godine. Sud zaključuje da je ubijena u ljeto 2000. i nije proturječno iskazima Dražena Palfija i Sofije Križaić. Roditelji su je zadnji puta čuli u kolovozu 2000. i ne proizlazi da ju je netko vidio osim Smiljane Srnec u kolovozu ili rujnu 2000. Prema mjestu gdje je leš pronađen i da je od usmrćenja do smještaja leša prošlo tri sata upućuje na zaključak da je žrtva ubijena u kući - kazao je među ostalim sudac Brđanović.

Sudac je na kraju je rekao da bi se moglo govoriti i o podmuklom ubojstvu, a najviša kazna izrečena je iz razloga jer je tijelo skrivala 19 godina. Smiljana Srnec tijekom cijele rasprave nije prestajala plakati. Bila je i u suzama dok su je izvodili iz sudnice.

- Nisam zadovoljan presudom. Žalit ćemo se kad dobijemo pisani otpravak. Smiljana je teško primila presudu, nisam uspio s njom razgovarati. Smatramo da je osuđena iako nije dokazano da je u vrijeme kad je počinjeno kazneno djelo ona sama živjela u kući - rekao je odvjetnik Smiljane Srnec, Krešimir Golubić.

Smiljana Srnec (45) optužena je za ubojstvo svoje sestre Jasmine, koje se dogodilo prije 20 godina, nakon čega je do veljače prošle godine Jasminino tijelo bilo skriveno u zamrzivaču u kući Smiljane Srnec u Palovcu. O tom su slučaju pisali i svjetski mediji, a slučaj škrinja jedan je od najintrigantnijih u hrvatskoj enciklopediji zločina.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(68964, "");
Pregledaj komentare