Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marino Zeljković LGBT centar Split nastavlja s radom

LGBT centar Split nastavlja s radom

Gašenjem udruge Rišpet nije dovedeno u pitanje organiziranje Split Pridea

Platforma LGBT centra Split povodom članka pod naslovom 'Prva splitska LGBT udruga 'Rišpet' na korak od stečaja; Njihova koordinatorica nam je potvrdila da su pred zatvaranjem, a o razlozima nije htjela govoriti' koji je izašao u Slobodnoj Dalmaciji dana 18.10.2019. priopćila je sljedeće:

- Od 1.1.2019. godine, udruge queerANarchive, Queer Sport Split, Domine, Flomaster, Uzgon i Rišpet formirale su zagovaračku platformu na lokalnoj razini, realiziranu kroz financijsku potporu Zaklade Kultura Nova. Platforma LGBT centra Split kroz taj projekt radi na razvoju LGBT centra kao društveno-kulturnog centra koji će zadovoljavati potrebe lokalne zajednice. U prostoru LGBT centra se od početka godine provode projektne aktivnosti namijenjene LGBTIQ+ zajednici. Platforma LGBT centra i dalje djeluje u prostoru Centra te nastavlja provoditi svoje aktivnosti. Iako se udruga Rišpet nažalost gasi, u Splitu postoji još nekoliko LGBTIQ+ udruga koje se aktivno bave i nastavit će se baviti LGBTIQ+ aktivizmom (udruge Flomaster, queerANarchive, Queer Sport Split). Grad Split je prepoznao važnost zadržavanja namjene prostora te je postignut dogovor o nastavku rada LGBT centra u istom prostoru.

Također, želimo napomenuti da gašenjem udruge Rišpet nije dovedeno u pitanje organiziranje Split Pridea, kojeg će organizirati udruga Flomaster kao i protekle dvije godine.

Sve aktivnosti LGBT centra mogu se pratiti na društvenim mrežama Centra, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže - priopćili su.
 

Vaša reakcija na temu