Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay LiberatoMap: Aplikacija koja osobama s invaliditetom omogućuje jednostavan i brz pristup informacijama o pristupačnosti

LiberatoMap: Aplikacija koja osobama s invaliditetom omogućuje jednostavan i brz pristup informacijama o pristupačnosti

Izradili su je studenti Sveučilišta u Splitu

Mobilna aplikacija LiberatoMap osobama s invaliditetom omogućuje jednostavan i brz pristup informacijama o pristupačnosti različitih lokacija u Dalmaciji.

Izradili su je studenti Sveučilišta u Splitu, Odjela za stručne studije, jednostavan je i praktičan način za pronalaženje pristupačnih lokacija za osobe s invaliditetom u Dalmaciji. Sa svojim različitim kriterijima pristupačnosti, mogućnošću pretraživanja alternativnih lokacija, kao i prijave izmjena podataka ili upisa novih lokacija, zastupljenošću turističkih atrakcija, ova aplikacija je nezamjenjivo sredstvo za planiranje putovanja i svakodnevnih obaveza. Aplikacija trenutno ima 5 uključenih dalmatinskih gradova, Split, Trogir, Omiš, Makarska i Zadar.

Aplikacija je nastala kao prirodni nastavak usluge na webu LiberatoMap, te je posebno dizajnirana da pruži korisnicima sve potrebne informacije o pristupačnosti, uključujući dostupnost parkinga, stepenica, rampi, prilagođenih toaleta, prehrane i još mnogo toga. Tako, osobe s invaliditetom će imati sve potrebne informacije za donošenje informirane odluke o svojim izletima i putovanjima.

Aplikacija je dostupna na Android i iOS uređajima, što znači da možete koristiti svoj telefon ili tablet za brzo pronalaženje i planiranje aktivnosti.

LiberatoMap također pomaže u uključivanju osoba s invaliditetom u aktivnosti lokalne zajednice i omogućuje aktivniji život. Ova aplikacija nije samo vodič za pristupačnost, već je i sredstvo za stvaranje uključivijeg društva u kojem su svi dobrodošli i imaju pristup svim lokacijama i aktivnostima.

Vaša reakcija na temu