Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PONOVNO BLOKIRALI JADRANSKU ULICU 'Gdje je gradonačelnik kad je problem, lako se fotografirati uz nove autobuse!'

PONOVNO BLOKIRALI JADRANSKU ULICU 'Gdje je gradonačelnik kad je problem, lako se fotografirati uz nove autobuse!'

Bune se zbog nove prometne regulacije koju smatraju vrlo lošom

Građani s Bačvica su ponovno blokirali Jadransku ulicu. Prosvjeduju zbog uvođenja nove prometne regulacije kojom je znatno povećan promet u njihovom kvartu.

- Dica kad idu u školu ne mogu di proć, promet je 24 sata. Gospoda iz Poglavarstva umjesto da su došli s nama razgovarati, dobili smo odgovor da ne rade subotom. Mi ćemo ostati tvrdoglavi, prosvjedovat ćemo - rekao je jedan od građana. 

Predsjednik Gradskog kotara Bačvice Tomislav Zaninović glavni je motivator na prosvjedu.

- Bili su razgovori u Banovini s kojima mi nismo zadovoljni jer se tiču kozmetičkih rješenja. Mi tražimo egzaktne podatke po čemu je prošlogodišnja regulacija bolja od ove. Cijeli grad misli da je lošija. Po drugi put se okuplja po 200 stanovnika Splita, pa ja pitam gdje je gradonačelnik. Gdje je predstavnik vlasti grada Splita? Ovo su ljudi koji već drugi put u 15 dana traže odgovore, pravi gradonačelnik je koji se bori za interese građana će doći ovdje. Znam da je najlakše slikavati se kad dođu novi autobusi i kada su lijepe stvari u pitanju, ali treba doći i razgovarati s građanima kada je problem - rekao je Zaninović.

- Koliko se god budu inatili, i mi ćemo se inatiti prosvjedima. Ne odustajemo ni pristajemo na obećanja - dodao je.


Proširila se priča da policija želi prosvjednike prekršajno kazniti.

- Od policije smo dobili dopuštenje za blokirati cestu 5 minuta, a ne 10. Nakon 5 minuta smo samo koristili građansko pravo da prelazimo cestu - rekao je Zaninović.

Najavio je Zaninović i treći prosvjed, rekao je da će mediji biti na vrijeme obaviješteni.


Vaša reakcija na temu