Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIDEO Kolinda Grabar-Kitarović: Ovo je bila brutalno prljava kampanja, recimo 'ne' povratku na staro, recesiji, regionu, žilet žicama...

VIDEO Kolinda Grabar-Kitarović: Ovo je bila brutalno prljava kampanja, recimo 'ne' povratku na staro, recesiji, regionu, žilet žicama...

Matko Marušić je rekao da je Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila Ivu Josipovića kada je bilo 50-0 za njega, te da je sada situacija puno bolja

Nakon polaganja svijeće i vijenca ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu, te druženja s građanima na Rivi, Kolinda Grabar-Kitarović je došla u hotel Cornaro, gdje se održava njen skup. U prvom redu sjede Matko MarušićDragan Ljutić, Damir Krstičević...


Skup je nakon intoniranja himne otvorio predsjednik HDZ-a Split Petar Škorić koji je rekao da je ova prostorija pretijesna za sve koji su željeli doći, ali je rekao da će se zato pravi skup održati popodne u Imotskom. Potom je pohvalio sve što je HDZ i Kolinda Grabar-Kitarović napravili.

Rekao je da od svoje samostalnosti i međunarodnog priznanja Hrvatska nikada nije uživala ovoliki ugled u Europi i u svijetu, kao što uživa danas.

- Upravo zato ne treba bježati od istine i treba ju s ponosom isticati: za takvo stanje zaslužna je ova Vlada i naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović! Uskoro ćemo predsjedati čitavom Europskom unijom, gospodarski rast je evidentan i BDP vrtoglavo raste, a rastu i plaće naših sugrađana. Ne zadužujemo našu djecu i ulažemo u buduće generacije. Naša predsjednica koja je pokazala da osoba iz skromne obitelji može dosegnuti najvišu svjetsku izobrazbu, obnašati najsloženiju funkciju u najvećem vojnom savezu u povijesti čovječanstva, a istodobno biti majka svojoj djeci i svojemu narodu - rekao je Škorić.

Potom je Škorić pozvao Matka Marušića za govornicu, rekao je da će sigurno pobijediti, kazao je da je sretan što je okružen dobrim ljudima, čak i novinarima koji su svašta pisali o njemu. Kaže da im nije zamjerio, da je to bilo pošteno.

- Obratit ću se mojoj ljubljenoj predsjednici. Gospođo predsjednice, vi mene ne znate, bolje je da me ne znate - nasmijao je Marušić sve prisutne.

Rekao je da je ona pobijedila Ivu Josipovića kada je bilo 50-0 za njega, te da je sada situacija puno bolja. 

Kolinda Grabar-Kitarović je rekla:

- Prije svega bih vam htjela reći nešto osobno: vaša bura nije ništa blaža nego što je ona naša na Kvarneru, na Grobniku, ali ono posebno što mi je drago bilo vidjeti je naša trobojnica koja se vijori na Marjanu i koju nitko nikada maknut neće.

Pozvala je i birače koji joj nisu dali glas da to sada učine.

- Ne dijelim birače na svoje i tuđe, vi ste svi moji, nema birača ljevice i desnice, kada je Hrvatska u pitanju trebamo se svi okupiti, ja sam bila i ostat ću predsjdnica svih državljana Hrvatske ma gdje živjeli.

Rekla je da želi da se dobri makroekonomski brojevi osjete i u životu građana.

Kazala je i da se miješaju u njoj osjećaji.

- Zabrinuta sam zbog toga što nas dijele, vrijeđaju i što je ovo bila brutalno prljava kampanja. Zabrinuta sam i zbog zaborava, kakvo smo stanje zatekli - rekla je i zahvalila se Matku Marušiću na tom podejćanju.

- Iz Splita pozivam cijelu Dalmaciju, cijeli jug Hrvatske, da kažemo ne podjelama, ne Milanoviću, da kažemo ne povratku na staru, da kažemo ne recesiji, da kažemo ne regiji, regionu i sličnome, ne žilet žicama i svemu ostalome što smo vidjeli. Pozivam vas da se okupimo oko ideje zajedničke bolje Hrvatske, Hrvatske koja je samosvjesna i ponosna na sebe, koja poštuje svoje vrijednosti i vrijednosti drugih i koja će voditi, a ne samo slijediti u Europskoj unini, NATO-u i drugdje u svijetu. S druge strane, sretna sam jer smo okupljeni ovdje, jer okupljamo Hrvatsku u zajedništvu, okupljamo je jer je volimo, jer želimo živjeti ovdje, želio da ključna poruka svega što radimo bude 'Okupimo se', kada smo zajedno onda pobjeđujemo, to smo pokazali ne samo u Domovisnkom ratu, nego i u sportu, inovacijama, školstvu.... - rekla je Kolinda Grabar-Kitrarović.

- Okupimo se kao što smo se okupili 1991., okupimo se kao što nas je okupio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman - kazala je, a nakon toga se prolimio veliki pljesak.

Na kraju je rekla da je jutros pogriješila, te da zaokruže broj dva, potom je digla dva prsta.

- Zapamtite dva, kao pobjeda - poručila je, a dvorana je skandirala 'Pobjeda, pobjeda'.




Vaša reakcija na temu